Freemium operater FreedomPop stiže u Europu

Tvrtka FreedomPop poznata je po freemium modelu pružanja usluga putem kojeg je korisnicima na raspolaganju početni besplatni paket usluga koji uključuje besplatne pozive, SMS poruke i besplatni mobilni Internet.

Dosada je tvrtka djelovala isključivo na teritoriju SAD-a, no tvrtka je sada najavila kako planira ući na europsko tržište. Tvrtka trenutačno provodi preliminarna testiranja svoje usluge u Belgiji. U skorije vrijeme planirano je proširenje usluge i na Njemačku, Veliku Britaniju, Francusku i Španjolsku. Nakon širenja po Europi planirano je daljnje proširenje i na Aziju.

Korisnici FreedomPopa u SAD-u potpuno besplatno dobivaju 200 minuta poziva, 500 SMS poruka te paket od 500 MB mobilnog internetskog prometa. Ukoliko korisnik uplati 20 $, dobiva neograničene pozive, neograničene SMS-ove i neograničeni internetski promet.

Negativna strana FreedomPopa je korištenje mobilnog podatkovnog prometa za sve usluge uključujući i telefonske pozive putem VOIP-a, što znači niže performanse u krajevima u kojima je 4G mreža još uvijek nerazvijena i uglavnom nedostupna.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...