Iz Opće bolnice pozivaju: “Potrebne su nam krvne zalihe svih grupa!”

Zbog povećane potražnje krvi u posljednjim tjednima, Odjel za transfuzijsku medicinu pozvao je sve dobrovoljne darivatelje krvi da se u što većem broju jave Transfuziji. Naime, potražnja je zbog povećanih broja operacija pacijenata za želučanim i crijevnim krvarenjima, porasla je i potreba za ovom dragocjenom tekućinom koja život znači.

– Bolesnici s gastroenterološkim problemima, s primjerice krvarenjem u želucu ili crijevima, zahtijevaju kirurške intervencije te se time povećava potreba za zalihama i krvnim pripravcima. Isto tako, zbog povećanog broja turista porastao je broj prometnih nesreća te ostalih ozljeda koje također trebaju kirurško zbrinjavanje, a samim time i krv, kazala je rukovoditeljica Transfuzije, dr.med. spec.transfuziolog Ivna Lucin.

Krv se na Odjelu za transfuzijsku medicinu može darovati svaki dan od 1:30 do 14 sati. Utorkom i četvrtkom krv se može darovati i tijekom poslijepodneva. Srijedom se pak darivanje odvija cijeli tan, točnije od 7:30 do 19 sati.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Ne zaboravite i preuzeti našu aplikaciju za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...