Izbezumljena lica rodbine poginulih, sumnja se da je među poginulima 80 djece

Plač, tuga i nevjerica te izbezumljen pogled na licima…

Tim su riječima strani izvjestitelji opisali dolazak rodbine poginulih putnika na aerodrom Schiphol u Amsterdamu odakle se jučer prema Kuala Lumpuru otisnuo avion Malaysia Airlinesa. Do odredišta nije stigao. Srušen je iznad Ukrajine.

Na letu je bio 298 osoba, a nitko nije preživo. Kompletna lista putnika još nije objavljena, no zna se da je među njima, uz 154 državljana Nizozemske bilo i 27 osoba iz Australije, 43 iz Malezije (uključujući posadu i dvoje djece), 12 osoba bilo je iz Indonezije dok su ostali bili Europljani te putnici s Filipina i iz Kanade.

Bild javlja da je među poginulima navodno bilo čak 80-ero djece.

– Naš je prvi zadatak sada se pobrinuti za sve njih osobe koje su izgubile svoje najmilije, kazao je Huib Gorter, potpredsjednik Malasya Airlinesa za Europu, prenosi Time. Za svu rodbinu koja želi stići do mjesta tragedije bit će organiziran prijevoz do Kijev. Upitan je li opasno letjeti iznad razne zone, Groter je kazao da to područje klasificirano kao “sigurno”.

Nizozemski je avioprijevoznik KLM pak suspendirao letove preko Ukrajine kao mjeru predostrožnosti, isto su učinile i Lufthansa te Air France. Nizozemski premijer Mark Rutte vratio se u državu sa Summita EU koji se održava u Bruxellesu.

– Duboko sam šokiran, kratko je izjavio.

Njemačka je pak pozvala da se urgira kako bi se čim prije poduzela neovisna istraga i utvrdili tko je doista kriv za rušenje aviona. Bijesni su i Amerikanci, kažu kako je Putin prekršio svu mjeru i traže odgovore od Rusa.

Amsterdam je na nogama, a građani svijećama i svijećem izražavaju sućut obiteljima poginulih.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...