Izdan meteo alarm zbog vrućine i mogućih oluja, bit će i bure: Očekuje nas kaotično vrijeme!

U sljedeća dva dana Hrvatskoj se sprema izrazito kaotično vrijeme, u kojem su dijelovi Hrvatske u opasnosti od ekstremno visokih temperatura, dok je gotovo cijelo područje u opasnosti od olujnih nevremena s grmljavinom.

Prema upozorenjima Meteoalarma za utorak , u kontinentalnom i priobalnom dijelu Hrvatske proglašen je žuti alarm zbog opasnosti od pljuskova s grmljavinom, dok je na širem području Karlovca, Osijeka i Zagreba proglašena i opasnost od izrazito visokih temperatura.

Jedino područje Hrvatske pošteđeno ‘žute uzbune’ Meteolarma je regija Dubrovnika, za koju nije proglašena niti jedna od meteoroloških opasnosti.

Meteo alarm 08.07.2014.

Žuto upozorenje znači da je vrijeme potencijalno opasno, da vremenske prilike koje se prognoziraju nisu neuobičajene, ali da treba biti na oprezu ako se namjeravaju prakticirati aktivnosti koje su izložene meteorološkim rizicima.

Državni hidrometeorološki zavod za utorak je najavio djelomice sunčano uz promjenjivu naoblaku, mjestimice prolaznu kišu, a sredinom dana i poslijepodne kratkotrajne lokalne pljuskove i grmljavinu. Pretežno oblačno s mjestimice obilnijom kišom, pljuskovima i grmljavinom bit će u noći i prijepodne na sjevernome Jadranu, u Gorskome kotaru, Lici i sjevernoj Dalmaciji.

Vjetar slab, poslijepodne do umjeren južni i jugoistočni. Na Jadranu će umjereno i jako jugo slabiti i okretati na jugozapadnjak. Jutarnja temperatura uglavnom između 17 i 23, a najviša dnevna od 25 do 31°C, u gorju malo niža. malo niža.

I u nastavku tjedna vrijeme će biti promjenjivo, nestabilno i svježije. Povremeno će biti kiše i pljuskova, koji pogotovo na Jadranu mogu biti praćeni grmljavinom. Mjestimice izraženiji pljuskovi očekuju se u srijedu na sjevernome, a u četvrtak na južnome dijelu Jadrana. Vjetar većinom slab, na Jadranu umjereno jugo i jugozapadnjak, u četvrtak će okrenuti na buru i sjeverozapadnjak.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...