Jerolimov: “Zbog nesposobne Vlade kasni Gaženica i svi važni projekti u Hrvatskoj!”

Rasprava o Vladinu izvršenju državnog proračuna završena je zaključkom, točnije konstatacijom oporbe kako je deficit za prošlu godinu veći nego ga je Vlada prikazivala, a isto se, prema njihovim riječima, očekuje i za proračun za 2014. godinu.

Ministar Lalovac je bez svog pomoćnika i dva mjeseca nakon svog imenovanja, podsjetio je na to zastupnik HDZ-a i načelnik Preka, Ante Jerolimov, koji se u svom govoru obrušio na gospodarsku politiku Vlade Zorana Milanovića, opisujući je kao obilježjima represivne fiskalne politike.

Inozemna ulaganja pala su za 60 posto a izostanak sredstava EU fondova, porast javnog duga, izmjene poreznog sustava, veliki broj parafiskalnih nameta… sve je to rezultiralo povećanjem nezaposlenosti i u desetom kvartalu za redom padom BDP-a, kazao je Jerolimov.

Luka Gaženica u Zadru trebala je biti primjer strateške investicije, no upravo je Vlada rebalansom skinula više od 20 milijuna kuna izostavivši tako iznos predviđen za trošak PDV-a, što je za posljedicu imalo usporavanje cijelog projekta Gaženice i promjene prvotnog plana treće faze izgradnje terminala, rekao je Jerolimov zaključivši kako zbog nesposobne vlade kasne svi važni projekti.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...