Svi za Kalelargu: “Kalmeta je rekao je da poštuje volju naroda, a onda nas iznevjerio”

Revoltirani neuvrštavanjem njihovog prijedloga o vraćanju imena Kalelarga Širokoj ulici na dnevni red sjednice gradskog vijeća u petak, članovi građanske inicijative „Svi za Kalelargu“ u ponedjeljak su prozvali gradonačelnika Božidara Kalmetu jer im je prije dva mjeseca, kada su mu predali peticiju sa 10 823 ovjerenih potpisa, kazao kako će se to riješiti na prvoj sjednici u srpnju jer „ne postoji Zadranin koji nije za to“. Iako se njihov prijedlog evidentno nije našao na dnevnom redu koji se može pogledati internet stranicama grada Zadra, članovi incijative su kazali kako Kalmeti ipak daju još jednu šansu jer „ne žele vjerovati da ih je iznevjerio“.

Bio je oduševljen brojem prikupljenih potpisa. Čestitao nam je i rekao da poštuje volju naroda. Dao nam je obećanje i zato još vjerujemo, kazao je član incijativnog odbora Bore Marin dodajući kako se, iako još vjeruje u gradonačelnikovo obećanje, ipak osjeća prevarenim jer su potpise danima prikupljali bez ikakvih jumbo plakata po suncu i kiši, a Kalmeta je, tvrdi, bio impresioniran.

Malo veće kolebanje u mogućnost ostvarenja Kalmetinog obećanja pokazao je Venci Jurin, kazavši kako on gradonačelnika malo bolje poznaje od ostalih članova peteročlanog incijativnog odbora „Svi za Kalelargu“.

Kao predsjednik aktiva Dobrovoljnih davatelja krvi „Kalelarga“ malo ga bolje poznajem. Imam previše iskustva s njim i znam kako to ide, kazao je ne želeći detaljnije pojasniti znači li to hoće li Kalmeta uvrstiti njihov prijedlog na sjednicu gradskog vijeća.

Glumica Tamara Šoletić upozorila je na mogućnost da se Kalmeta možda sada premišlja oko svog obećanja, jer je njihova incijativa otvorila brojna pitanja u javnosti.

Ovo je nešto za malog čovjeka, nešto što ujedinjuje građane i ništa drugo. Vlast nas uvijek želi izmanipulirati. Ne dajmo im da nas pojedu, poručila je Šoletić.

Da se osjeća prevarenim kazao je i glavni pokretač incijative Hrvoje Bajlo najavivši daljnju borbu za preimenovanje Široke ulice u Kalelargu.

Nećemo odustati, kazao je dodajući kako je za istaknuti i podatak kako predsjednik Odbora za preimenovanje ulica i trgova, Rade Šimičević, koji je među prvima potpisao peticiju, više od mjesec dana odbija sazvati gore spomenuti odbor, a sve uz izliku kako mu to ne dopušta gradonačelnik Zadra Božidar Kalmeta.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...