Kalmeti volja birača ne znači ništa? Odbio uvrsiti preimenovanje Široke ulice u Kalelargu na Dnevni red Vijeća

Unatoč osobnom obećanju na radnom sastanku održanom 15. svibnja u Gradskoj upravi između predstavnika Inicijative “Svi za Kalelargu” s gradonačelnikom Božidarom Kalmetom, isti je s vremenom ili promjenom smjera vjetra promijenio mišljenje.

Naime, iako je prvotna informacija koji je Inicijativi dao sam gradonačelnik glasila kako će na prvoj narednoj sjednici Gradskog vijeća, koja se trebala održati još u lipnju, biti uvršten prijedlog o preimenovanju Široke ulice u Kalelargu, to se nije dogodilo. Iako je prva naredna sjednica zakazana za 11. srpnja, spomenuta, a obećana, točka se nekako nije našla na Dnevnom redu.

Iako je svojedobno konstatirao kako je brojka od 10.823 prikupljena potpisa impozantna, kako osobno podržava inicijativu, te kako vjeruje da ne postoji Zadranin koji nije suglasan s preimenovanjem ulice, prema riječima Inicijative, preimenovanje blokira upravo on – gradonačelnik.

Prozivkama tu nije kraj. Kako doznajemo, čelni čovjek Odbora za preimenovanje naziva ulica i trgova, Rade Šimičević, koji je među prvima bio potpisnik peticije, više od mjesec dana odbija sazvati spomenuti Odbor, pod izlikom kako mu isto ne dopušta upravo njegov šef.

Na narednoj tiskovnoj konferenciji, javnosti ćemo predstaviti obradu “Kalelarge”, svevremenskog hita Tomislava Ivčića koju su obradili zadarski glazbenici Tomislav Bralić, Mladen Grdović, Davor Pekota, Bepo Matešić, Dario Terzin, Marina Tomašević, Ivica Sikirić Ićo i Zoran Jelenković, izjavio je Hrvoje Bajlo, predsjednik Inicijative “Svi za Kalelargu”.

Pjesma je tijekom lipnja snimana u studiju Marka Barančića, a obradu podržava i obitelj prerano preminulog Tomislava Ivčića.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...