Kerum: “U subotu otvaram trgovinu u Kaštelima, žute kese će opet bit u điru!”

– Imamo ime, imamo itekako u narodu prepoznatljivi brand, a sada ćemo opet imati i niske cijene uz široki asortiman kvalitetne robe – u jednom dahu najavio nam je Željko Kerum svoj povratak u trgovački biznis.

Ovaj poduzetnik, bivši splitski poteštat, aktualni saborski zastupnik, vlasnik brojnih nekretnina među kojima i hotela, od kojih je zbog jednog od njih – hotela Marjan – upao u poslovne probleme, starta opet ispočetka!

Od tamo odakle je i krenuo u stvaranje poslovnog carstva – od trgovina mješovitom robom i prehrambenim artiklima.

– Idemo korak po korak, kao što sam stvarao i otvarao devedesetih butigu po butigu, tako ćemo i sada. Prvo u subotu u 10 sati u Kaštel Štafiliću, ispod magistrale otvaramo trgovinu pod imenom Kerum. Tu je već bila naša prodavaonica, a sada ćemo kupcima ponuditi niske cijene i široki asortiman robe, sve domaće proizvođača, uz naravno i strane – dodaje Kerum u priči o svom novom-starom izazovu trgovini s kojom je i započeo graditi svoje carstvo.

Na upit koliko će biti uopće konkurentan na tržištu znajući kako su se raširili strani trgovački lanci, nije se dao smesti:

– Dok se mamut okrene, miševi kolo vode – nasmijao nas je Kerum, pojašnjavajući kako će opet žute Kerum kese biti u điru i brand Kerum koji osigurava niske cijene i kvalitetnu robu.

Tako u subotu u Kaštel Štafiliću kupce ne čekaju samo pune police u dvije tisuće kvadrata prostora već i veliko iznenađenje, najavljuje Željko Kerum.

Uz ovo iznenađenje koje će biti upriličeno tijekom subote, naglašava Kerum kako će skoro biti otvorena i druga Kerum trgovina.

– U Dujmovači, u bivšem prostoru Peveca, a radi se o tri tisuće kvadrata, otvorit ćemo novu butigu i to 7. rujna!

Očekuje tako Kerum kako će minule dvije godine propadanja zbog hotelijerstva i neuspjelog poslovanja u tom segmentu, anulirati svojim umijećem u trgovini.

– Iznaći ćemo načina kako se opet vratiti u biznis, platiti dobavljače, vratiti dugove, a cijeli biznis je stao zbog hotela Marjan za kojega skoro očekujem prodaju. Nakon prodaje, sve svoje obveze i potraživanja ćemo podmiriti – još jednom ističe Željko Kerum, dodajući i ovo:

– Sada ćemo se fokusirati na dnevno svježu ponudu, poglaviti mesa te ribu iz Jadranskog mora, koja će nam stizati direktno sa koćarica. Težak početak nas očekuje, no imam dvadesetgodišnje radno iskustvo u trgovini. Sto trgovina sam imao, ogroman godišnji promet u tim butigama, brojne dobavljače, brojne partnere… Sada ćemo korak po korak – nije se dao smesti Kerum, koji je kreator i ovog poslovnog poteza, isto kao i devedesetih godina.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...