Kolona pred Zagrebom trenutačno dugačka čak 24 kilometra!

Hrvatski autoklub malo prije 15 sati javlja o gužvama na hrvatskim cestama, a promet usporavaju i nesreće. Kilometarske su kolone prema moru, ali i u smjeru Zagreba.

Zbog prometne nesreće zatvorena je državna cesta D1 u mjestu Bruvno. Obilazak je: Korenica-čvor Gornja Ploča-A1-čvor Sveti Rok-Gračac.

Promet je pojačan na autocesti A4 Zagreb-Goričan, u oba smjera, A3 Bregana-Lipovac u smjeru istoka, A2 Zagreb-Macelj u smjeru Zagreba, A1 između čvorova Lučko i Bosiljevo 2 u oba smjera, na Krčkom mostu, Istarskom ipsilonu u smjeru Slovenije i Rijeke, na Jadranskoj magistrali na prilazima turističkim mjestima te na riječkoj obilaznici.

Na naplatnim postajama Lučko kolona vozila na ulasku na autocestu A1 iz smjera Buzina duga je oko 8km, a iz smjera Jankomira oko 5km, dok je na izlazu s autoceste, u smjeru Zagreba, kolona vozila duga oko 24km. Zbog pojačanog prometa policija djelomično preusmjerava promet na naplatne postaje Demerje u smjeru Zagreba, gdje je, samo danas, moguće plaćati cestarinu i u gotovini.

Na autocesti A3 Zagreb-Lipovac u zoni naplatne postaje Lipovac prema graničnom prijelazu Bajakovo kolona je duga oko 8km. Na čvoru Županja vozila se preusmjeravaju na granični prijelaz Tovarnik.

Na Istarskom ipsilonu od naplatne postaje Umag prema graničnim prijelazima Kaštel i Polovanija vozi se u koloni.

Zbog pojačanog prometa na autocesti A7, na naplatnoj postaji Rupa, mogući su povremeni zastoji u oba smjera.

Mokrih i skliskih kolnika mjestimice ima na cestama u Istri i Lici. Vozače upozoravamo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...