Na Ugljanu i Pašmanu poboljšana zdravstvena skrb i organizacija zdravstva, no može se učiniti još puno!

Zdravstvena skrb na otocima Ugljanu i Pašmanu poboljšana je, barem kada je usporedimo s otocima koji su udaljeniji od kopna. Osim same skrbi, poboljšana je i organizacija zdravstva tijekom cijele godine, kazali su za radio Zadar liječnici s ova dva otoka.

Prema njima, u proteklih 20 godina koliko su u službi otočnog liječnika, došlo je do značajnog unaprijeđenja.

Hitna medicinska pomoć, što je i najvažnije, dostupna je ne samo domaćem stanovništvu na otoku nego i turistima, kazao je dr. Zvonko Mišlov.

Dodajući kako su svjesni da su turistička destinacija a potreba za HMP je ogromna.

Trudimo se da i sva ostala zdravstvena pomoć bude jednako dostupna, kako našim građanima tako i turistima, dodao je Mišlov.

Rad Hitne nezamisliv je bez brzog pomorskog prijevoza od otoka do Zadra, pa je, primjerice, Općina Preko taj problem riješila nabavkom glisera. Slično rješenje trebalo bi organizirati i za ostala mjesta i otoke, no za sada im u pomoć “uskače” Lučka kapetanija ili policija.

Prema riječima doktora Mišlova, uvođenje ovakvog rješenja trebalo bi se dogoditi čim prije, pa i uvođenje helikopterske zdravstvene zaštite, za što bi se, prema njegovim riječima, mogla osigurati i sredstva EU fondova.

Mislim da je dovoljan argument za ovakav potez upravo broj turista koji u ljetnim mjesecima borave na otocima, zaključio je Mišlov.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...