Napokon dolaze bolja vremena za Zadarsku županiju, Zrilić: “Kriza odlazi i neka stabilnija vremena dolaze!”

Zbog rasta prihoda županijski proračun za ovu godinu povećava se za 9,6 milijuna kuna. Porasli su prihodi županije od poreza i prireza na dohodak te poreza na imovinu.

Rezultat je to stabiliziranja gospodarstva županije, komentirao je povećanje prihoda zadarski župan Stipe Zrilić na današnjem kolegiju.

Stanje gospodarstva je daleko od idealnog, ali se ipak može zaključiti da se stanje zadarskih tvrtki stabilizira.

Ove podatke vjerujemo da je to, kao što sam rekao trend stabiliziranja stanja u našem gospodarstvu, i pomalo odlazak ove duge krize, ta kriza odlazi i neka stabilnija vremena dolaze, kazao je župan Stipe Zrilić.

Odgovara to i podacima za prošlu godinu koje je predstavila županijska gospodarska komora i gdje je zadarsko gospodarstvo poraslo za 9 posto, a bilježi se i rast zaposlenosti i blagi pad nezaposlenosti – rekao je župan. Osvrnuo se i na turističke rezultate u prvih 6 mjeseci ove godine prema kojima Zadarska županija bilježi najveće poraste, dolazaka za 11,7 posto i noćenja za 13,5 posto. Ti rezultati nisu došli sami od sebe istaknuo je župan: Tu je i velika uloga i poduzetnika i svih onih koji su ulagali i investirali u turizam i uvijek dobra uloga zračne luke, naravno i naš prirodni položaj na centralnom dijelu Jadrana kao i dobra promidžba i značajna razina kulturnih događaja koji nas ukupno čine privlačnom turističkom destinacijom.

Svakako da i turizam djeluje na stabilizaciju gospodarstva, i u posljednjih nekoliko godina udio turizma u ukupnom prihodu gospodarstva županije je značajno porastao rekao je župan Zrilić.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...