Nick Colgan: “Uzrok gašenja Gardena nisu financije, samo želim malo predahnuti!”

Vijest o gašenju „The Garden“ festivala u Tisnom proteklog se utorka prolomila kao grom iz vedra neba. Kao “kontra” stalnom isticanju Tisnoga kao idealne lokacije.

Ipak, nije sve tako crno za garden-partijanere. „The Garden“ više neće postojati kao brand i festival, no svi ostali festivali, koji su se do sada održavali, o(p)stat će u Tisnom. Dapače, organizatori imaju želju, a i volju, da od 2016. godine dodatno „ušminkaju“ lokaciju festivala, te da ponudu u Tisnom obogate novim događanjima. Sve potvrđuje razgovor s idejnim pokretačem „Gardena“ Nickom Colganom.

– Bila je to vrlo teška odluka za nas, pogotovo nakon ovako dobrog festivala kakav je bio ove godine. Nije riječ o zasićenju, nego o predahu, u kojem ćemo tražiti nove ideje. Velike planove za Tisno, Pirovac i Zadar moramo učiniti realnim. Sigurno je to da će jedan veliki događaj popuniti rupu nastalu gašenjem „Gardena“, no u ovom trenutku ne mogu izlaziti s konkretnim podacima u javnost, dok sve ne dogovorimo – pomalo zakopčan je bio Colgan, no objasnio je planove, ali i najavio „evente“, kojima će nastojati obogatiti ponudu.

– Naša je želja unaprijediti infrastrukturu i smještaj, te poraditi na produkciji kako bi od Tisnog napravili jednu od najboljih festivalskih lokacija u Europi. Nadalje, ne želimo se ograničavati samo na elektroničku glazbu. Plan nam je organizirati dječji festival ili „The Little Garden“, vikend klasične glazbe i vina, tjedan zdravlja, tjelovježbe i yoge, korporativna događanja, kao što je „Lushfest“… U tom bi nam partner trebala biti agencija “Black Tomato”. Sve to ide u svrhu produženja sezone – pojašnjava Colgan.

Slučajno ili ne, organizatori su se odlučili za okončanje „Gardena“ na njegovu 10. obljetnicu. Prvih šest godina festival je egzistirao u Petrčanima pored Zadra, a “štafetu” je nakon toga uspješno preuzelo Tisno, koje su organizatori prepoznali kao idealno mjesto, po svim njihovim kriterijima. „The Garden“ je za kratko vrijeme postao jedan od simbola turizma u Tisnom. Naravno, sve to bilo bi nemoguće bez dobre suradnje u trokutu organizator-lokalna uprava-domaće stanovništvo.

– Nije lako rezimirati u kratkim crtama 10 godina svog života, a kamoli 10 godina „Gardena“. Festival je postao naša obitelj. Kod dolaska 2004. godine shvatili smo da moramo podići svijest ljudi i privući turiste u Zadar i Hrvatsku. Mislim da smo u tome uspjeli i ponosan sam na to. Obožavam Zadar i Tisno, prilagodili smo se vašem mentalitetu i to je formula uspjeha.

Susretljiva lokalna vlast u Tisnom pomogla nam je da brzo zaboravimo mali šok u Petrčanima – rezimirao je „Gardenov“ put Colgan.
Colgan je o svojim nakanama pravodobno obavijestio tišnjanskog načelnika Ivana Klarina, demantirajući ćakule da je riječ o financijskim teškoćama.

– Naši razlozi zbog kojih ćemo okončati „The Garden“ su jasni i nemaju nikakve dotične točke s financijama. Dapače, mi nastavljamo investirati i u Tisno i u njegove festivale. Pitate me za “Terraneo”?! Istina je da sam bio u razgovorima s njegovim čelnim ljudima, no zasad je na tome i ostalo. “Terraneo” u Tisnom? Nikad ne reci nikad. Na kraju krajeva, Šibenik i Tisno su blizu – pomalo zagonetan je bio Colgan.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...