Njemačka pregazila Brazil fascinantnim 7:1 i nanijela mu najveći poraz u povijesti

Možemo zamijeniti Neymara i Thiaga Silvu, oni će nam jako nedostajati, ali imamo dobru momčad, imamo publiku iza sebe i možemo izboriti finale, govorio je Felipe Scolari uoči utakmice s Njemačkom, ali ona se pretvorila u njegovu najgoru noćnu moru. Ni u najluđim snovima nije sanjao da će ‘Elf’ pred 58 tisuća gledatelja u Belo Horizonteu pobijediti 7:1! I da će već na poluvremenu primiti peticu!

U 11. minuti Kroos je izveo korner, Müller ostao sam na drugoj vratnici i šokirao domaće navijače. Bio je to njegov peti pogodak na ovom prvenstvu i sada je drugi na ljestvici strijelaca. Jedan više ima James Rodriguez.

Veličanstvenih šest minuta

A onda je uslijedilo nevjerojatnih, nikad viđenih šest minuta ‘Blitzkriega’ u kojima je Njemačka zabila čak četiri pogotka. Prvo je zabio Klose, kojemu je to bio 16. pogodak na svjetskim prvenstvima i tako je ušao u povijest kao najbolji strijelac! Nakon njega dva gola zabio je Kroos, a onda i Khedira.

“Ovo kako igra Njemačka je sjajno. A kad ti i Khedira zabije gol, znaš da si u nevolji”, napisao je u tim trenucima na Twitteru Gary Lineker.

Na odmor su igrači Brazila otišli ispraćeni salvom zvižduka, a Scolari je bio bijesan kao ris. U svlačionici je igračima zasigurno očitao bukvicu, a ‘carioce’ su u drugo poluvrijeme ušle drugačije. Počeli su čak i prijetiti Nijemcima, ali Neuer je pokazao da je najbolji vratar svijeta. I kad su svi mislili da se Njemačka u nastavku već čuva za finale, Schürrle je s dva gola pokazao da njemački stroj i dalje melje. U tom trenutku cijeli stadion ustao je na noge i zapljeskao fenomenalnom ‘Elfu’, a nakon toga velik dio navijača Brazila krenuo je prema izlazu. Tako da mnogi nisu vidjeli Oscarov utješni pogodak u nadoknadi…

Njemačka je tako postala prva reprezentacija koja je u polufinalu SP-a zabila sedam golova, a posljednji put kada je neka reprezentacija u nokaut fazi pobijedila nekog s pet ili više razlike bilo je 1954. godine. Tada je Zapadna Njemačka slavila protiv Austrije 6:1.

Jugoslavija drži rekord

Brazil je, pak, ponovio svoj najveći poraz u povijesti. 1920. godine izgubio je od Urugvaja 6:0, ali ovo je zasigurno gori, teži i bolniji poraz. Ako ništa drugo, ova generacija barem neće ući u povijest kao ona koja je primila najviše pogodaka u jednoj utakmici. 1934. godine Brazil je primio osam pogodaka od Jugoslavije, poražen je 8:4.

Njemačka zaslužuje sve čestitke za svoju izvedbu u polufinalu, njihovo samopouzdanje je na vrhuncu i sad čekaju svog suparnika u finalu. Hoće li to biti Argentina ili Nizozemska saznat ćemo u srijedu navečer…

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...