“Noć punog miseca” ove godine siromašnija za 20 tisuća kuna iz proračuna TZ-a

“Noć punog miseca”, unatoč nekim medijskim napisima, održat će se i ove godine. I za to će iz proračuna Turističke zajednice biti izdvojeno 30 tisuća kuna, umjesto dosadašnjih 50 tisuća. Razliku će, pak, “sanirati” Grad Zadar koji će im osigurati dodatnih 35 tisuća iz svog proračuna.

Nema otkazivanja “Noći punog miseca”. To su samo mediji napuhali. Grad nam je i ove godine izašao u susret i obećali su nam dati koliko nam je potrebno. Moralo je biti tako jer ova manifestacija ne financira sama sebe, rekao je organizator Neven Stojaković.

Više od 50 izlagača sudjeluje sa svojim domaćim autohtonim proizvodima na ovoj manifestaciji svake godine. Festival starih obrta i običaja, hrane i pića, zamišljen je kao mjesto susreta dvaju kraja, kontinenta i otoka. Mjesto susreta dvije kulture i različitih običaja tako će se i ove godine održati na zadarskoj Rivi.

Osim izloženih proizvoda, posjetitelji, koji su prošle godine bili u rekordnom broju, moći će uživati i u gastronomskim delicijama, ali i napicima naših krajeva.

I ove će se godine, tako nakratko, vrijeme vratiti u doba kada je Zadar bio mjesto susreta kultura i suživota otoka i zaleđa.

Kao i svake godine do sada, i ove će se ugasiti ulična rasvjeta a dodatnom ambijentu doprinijet će svjetla ferala i svijeća popraćeni klapskim pjevanjem, zvucima plesa i Morskih orgulja u daljini.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...