Održan 55. Ljetni paški karneval: Više od 6.000 posjetitelja uživalo na Pagu

Najstariji karneval na Jadranu, 25. je srpnja okupirao grad Pag i sve njegove posjetitelje. Cijeli je tjedan bio u znaku ljetnog karnevala, a gradom su vladale maškare, preplavljene ulice odzvanjale su veseljem i smijehom, dok su se prekrasne maske mogle vidjeti na svakom koraku.

Karnevalska je povorka krenula u petak, 25. srpnja, u 20:30 sati od hotela Pagus, a pratili su je zadivljeni pogledi turista i posjetitelja. Po ulasku rasplesane povorke na gradski trg obavila se primopredaja vlasti, a čak 6000 posjetitelja uživalo je ispod vedrog paškog neba u spektakularnim nastupima KUD-a Družina, raznoraznih plesnih skupina i svirci grupe Fortunal. Rasplesani su bili i najmlađi i najstariji, a dobra zabava pod maskama nastavila se do kasnih noćnih sati.

– Ovo je zaista neviđeno, nikad nisam vidio ljetni karneval i toliko veselja, naprosto eksploziju dobre volje i emocija. Vraćamo se kući s nevjerojatnim uspomenama koje ćemo još dugo prepričavati prijateljima, oduševljeno je rekao Mitja, slovenski turist, kojem je ovo prvi posjet gradu Pagu.

Zabava je gotovo cijelu noć odzvanjala u gradskom središtu. Ples pod maskama i tajnovitost koju karneval nosi sa sobom ponijele su i turiste grada, koji su zajedno s maškarama uživali u nezaboravnoj večeri. Program se nastavio uz predstavljanje sudionika pod maskama.

Dojmovi posjetitelja i turista su prekrasni, uživali su, zabavljali se, upoznali se s tradicijom našeg grada i doživjeli prekrasne trenutke, a to i je jedan od ciljeva ovakvih manifestacija. Jedna od najboljih promocija grada Paga kao turističke destinacije su oduševljena lica posjetitelja koji preporučuju posjet našem gradu svojim prijateljima i obitelji, zaključila je direktorica Turističke zajednice grada Paga Željka Miletić.

Predviđeno važiganje kralja Marka 26. srpnja nažalost nije se održalo lošeg vremena i kiše, međutim organizatori su karnevalskim ozračjem obojali i cijeli tjedan koji je prethodio glavnim karnevalskim događanjima, pa tako Pagu ipak nije nedostajalo zabavnih zbivanja, a svi oni koji su se tada zatekli na mjestu događanja sigurno su svjedočili jednom od zabavnijih i pamtljivijih doživljaja.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...