VRIDNE RUKE DOMAĆIH LJUDI

Nagrađivano ulje i kozji sir, mlijeko i sirutka OPG-a Pucar iz Crnog

Antena Zadar / Zara PIX
Tamni način

Sve je počelo prije tri godine i sa svega šest koza, tada nisu ni slutili da će danas imati njih četrdesetak, a uz to i pedesetak jarića.

Tako se ukratko može opisati uzlazni put obitelji Pucar, iz Crnog, koja je primorana današnjim tempom života bila krenuti u proizvodnju domaćih kozjih proizvoda. Na samom početka, sir su pravili samo za ukućane i najbliže prijatelje. Naravno, sir su svi hvalili i tako su se odlučili na kupnju koza, ali i na to da suprug da otkaz na svom poslu i posveti se obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu. I tako je sve krenulo…

Danas vrijedne ruke obitelji Pucar imaju svoje ulje Dalmata koje je osvojilo preko dvadeset nagrada, a njih čak petnaest je zlatnog sjaja za kvalitetu. U njihovom masleniku se mogu pronaći stabla maslina stara i preko sto godine. Prije sedamnaest godina posađeno je preko tisuću različitih vrsta maslina i tada se krenulo s ozbiljnom proizvodnjom ulja.

OPG Pucar - promo

Svaka od njih se bere zasebno, a ulje je hladno prešano i tako podnosi visoke temperature, a pritom ne gubi na svojoj vrijednosti.

Osim ulja, OPG Pucar se bavi proizvodnjom mladog i tvrdog svježeg sira, sira s koromačem, a još možete kupiti i mlijeko, te sirutku. Sirutka je poznata po svojim dobrim svojstvima, a najučinkovitija je kod bolesnika koji imaju problema s jetrom i bubrezima. Istraživanja pokazuju da doprinosi i krvožilnom zdravlju jer smanjuje glukozu u krvi i krvni tlak.

Debljina, visok tlak, umor i stres dio su svakodnevnog života, a simptome istih svakako možete ublažiti konzumacijom sirutke.

OPG Pucar - promo

Sve dodatne informacije o ulju Dalmata i domaćim kozjim proizvodima možete dobiti na telefon 095/399-43-94, a valja naglasiti kako OPG Pucar u sklopu svoje ponude za sve narudžbe preko 50 kuna ima i besplatnu dostavu.

Najsretniji čitatelj ili čitateljica koji do 25. srpnja točno odgovori na pitanje: Koliko zlatnih medalja za kvalitetu ima ulje Dalmata?, na e mail adresu [email protected] osvaja poklon paket OPG-a Pucar.

Ostavi komentar koristeći Facebook