Pogledajte najdramatičniju snimku tornada u Hrvatskoj ikada!


Danas se na internetu pojavio novi video pijavice koje je prije dva dana pogodile obale Pelješca. Radi se o najdramatičnoj snimci pijavice ili tornada ikada snimljenoj u Hrvatskoj. Autor snimke je mađarski turist Gabor Klauser koji se našao u pravo vrijeme na pravom mjestu za snimiti spektakularne prizore

Iznimno jake oluje ovoga ljeta često pogađaju Jadran. Ipak, najdramatičniji meteorološki događaji tijekom prekjučerašnjeg dana događali su se na području Korčule i poluotoka Pelješca. Tu su zaista vladale ekstremne vremenske pojave koje mogu načiniti materijalnu štetu i ugroziti ljudske živote.

Prisjetimo, prvo je Korčulu zahvatilo kišno nevrijeme u kojem je u samo 90 minuta palo čak 60 litara kiše po kvadratnom metru. Nevrijeme se zatim nastavilo kretati prema Pelješcu. Neposredno prije dolaska olujnog nevremena, oko 200 metara od obale, formiralo se nekoliko pijavica od kojih je jedna bila vrlo razvijena. Na površini mora su se, prema dojavi Crometeo lovaca na oluje, formirala čak 4 srka, no skori dolazak shelf clouda “progutao” je sve pijavice i uskoro donio pravi povodanj Orebiću.

U kratko vrijeme palo je preko 40 litara kiše po kvadratnom metru što je donijelo izazvalo bujice koje su “progutale” brojne ceste na tom dijelu Pelješca.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...