Radovan Dunatov: “Preoblikovanjem ćemo NK Zadar spasiti od sigurne propasti!”

Preoblikovanje NK Zadra koje se našlo na Dnevnom redu Gradskog vijeća, omogućeno je nakon suglasnosti Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta koje je dalo na Elaborat dostavljen krajem 2010. godine.

Time bi se NK Zadar iz sportskog kluba – udruge za natjecanje transformirao u dioničko društvo. Kako Grad mora sudjelovati u ovoj pretvorbi, prema Zakonu o sportu, uz milijun kuna dionica koje je uplatio, u vlasništvo će dobiti i potraživanja države prema klubu, koja trenutno iznose više od 20 milijuna kuna.

Grad će tako postati vlasnik oko 40 posto dionica kluba čiji će temeljni kapital biti 68 milijuna.

Nemamo izbora. Ili ćemo sudjelovati u pretvorbi ili će NK Zadar propasti. Nema treće opcije, rekao je Radovan Dunatov, pročelnik Upravnog odjela za kulturu i sport.

Prema nekim informacijama, mogao bi se pojaviti strani investitor koji bi od grada otkupio dionice, te ovisno o postignutoj cijeni napunio klupski proračun. Neslužbeno, na Stanovima vjeruju kako bi to mogao biti turski “Doguš group” koji je sponzorskim ugovorima s KK Zadar već dijelom spasio taj zadarski klub.

– Naravno da se takvom raspletu nitko ne bi protivio, zaključio je Dunatov.

Na Narodnom trgu nemaju velika očekivanja od ove pretvorbe. Kako kažu, neslužbeno, dakako – bit će zadovoljni da pretvorba prođe uspješno i sve završi na pozitivnoj nuli.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...