Šimićević obećao sazvati Odbor 20 dana prije sjednice Gradskog vijeća

Nešto više od dva mjeseca nakon što je Građanska inicijativa “Svi za Kalelargu” odradila prvi radni sastanak s gradonačelnikom Božidarom Kalmetom i predsjednikom Odbora za preimenovanje ulica i trgova, Radom Šimičevićem, predstavnici spomenute inicijative jučer su u Maloj vijećnici održali još jedan sastanak s gospodinom Šimičevićem kojemu je nazočila i pročelnica Ureda grada, Mirjana Zubčić.

Pročelnica Zubčić ustvrdila kako su peticijski listovi pravno ispravni

Sam razgovor trajao je nešto manje od sat vremena, da bi se u konačnici došlo do zaključka kako će Odbor za preimenovanje ulica i trgova ipak postupiti prema službenom zahtjevu kojega je Inicijativa predala 15. svibnja 2014. godine. Za vrijeme sastanka, gospođa Zubčić i gospodin Šimičević imali su se priliku upoznati s formom peticijskog lista, odnosno njih 579 koliko ih je i prikupljeno (na svakom pojedinačnom listu nalazi se 19 imena i prezimena s OIB-om (ili JMBG-om) i vlastoručnim potpisom, op.a.). Nakon što je provjerila nasumično jedan od šestotinjak listova, pročelnica Zubčić ustanovila je kako se radi o valjanom i ispravnom listu koji zadovoljava pravnu formu peticijskog formata.

Rade Šimičević će sazvati odbor 20 dana prije sljedeće sjednice Gradskog vijeća

Na samom kraju razgovora, Rade Šimičević je još jednom obećao predstavnicima Inicijative kako će se preimenovanje Kalelarge definitivno naći na sljedećoj sjednici Gradskog vijeća koja bi se trebala održati najkasnije do kraja rujna 2014. godine. A zašto se spomenuta točka nije našla na prošlom Gradskom vijeću, kako je i bilo obećano od strane gradonačelnika, Šimičević je ponudio objašnjenje kako je Dnevni red bio prepun, te se nije našlo mjesta za točku koju je potpisalo gotovo 11 tisuća Zadrana. Više puta je, također, za vrijeme sastanka jasno kazao kako sada ne postoji nikakav razlog da se točka o preimenovanju ne nađe na sljedećem Gradskom vijeću. Dodao je i kako će spomenuti odbor, kojemu je na čelu, sazvati najkasnije dvadeset dana prije sazivanja sjednice Gradskog vijeća, bez daljnjih odgoda.

Predstavnici Inicijative, zadovoljni su odrađenim sastankom, te se iskreno nadaju kako će se postupiti onako kako je i kazano.

Kalelarga na CMC-u i na YouTube-u

Za istaknuti je i podatak kako je televizijski kanal CMC u svoj dnevni red glazbenih brojeva odlučio uvrstiti i obradu Kalelarge u izvedbi najpoznatijih zadarskih izvođača.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...