Stiže nova verzija Windowsa, a s njom i “Start” izbornik

Početkom travnja na Microsoftovoj BUILD konferenciji otkriveno je kako su u Microsoftu spremni vratiti ‘Start’ izbornik na Windows sustave u jednom od njegovih poznatijih izdanja. U odnosu na tada prikazani Start izbornik stvari se nisu drastično promijenile s kozmetičke strane – još uvijek je riječ o izborniku koji će izgledati kao onaj poznat iz ‘sedmice’ kombiniran s ‘metro sučeljem’.

Ipak, tu kombinaciju će po svemu sudeći moći kontrolirati upravo korisnici, što nije bilo rečeno na BUILD 2014 konferenciji. Na forume stranice My Digital Life (ali i druge izvore) pojavili su se prvi funkcionalni prikazi novog izbornika, a najuvjerljivije izgleda prikaz s naslovne slike.

U igri je navodno Windows 9 (build 9788), još uvijek označen kao Windows 8 Pro, iako postoje naznake da će se ‘osmica’ kao takva nastojati čim prije zaboraviti. U nastavku je moguće vidjeti i neke još nepotvrđene slike sa stranice PCBeta, a koje navodno predstavljaju identičan build sustava koji se pojavio na My Digital Life forumima.

Iako je jasno da neki imaju pristup .ISO datotekama s ovom verzijom sustava, za sada se ne čini kako je sustav u ovoj verziji dostupan široj publici.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...