Najduža biciklijada u Hrvatskoj “Biciklom 1001 milja u pet dana” kreće sutra

U nedjelju, 13. srpnja 2014. godine iz SOS Dječjeg sela Ladimirevci u 10 sati starta najduža do sada održana biciklistička vožnja u Hrvatskoj tijekom koje će sudionici na biciklima tijekom 5 dana i u pet etapa voziti ukupno 1655 km – od Osijeka do Benkovca.

Samom startu vožnje prethoditi će predaja vrijedne donacije štićenicima SOS Dječjeg sela Ladimirevci – bicikli i kućanski aparati prikupljeni zahvaljujući brojnim donacijama.

Dolazak biciklista na središnji osječki Trg Ante Starčevića očekuje se nešto prije 11 sati, a već u 11 sati, prema planu puta biciklistička kolona kreće prema Vinkovcima, pa pozivamo Osječane da daju potporu ovom velikom i hrabrom poduhvatu i isprate bicikliste. U petodnevnoj vožnji dugoj 123 sata sudjelovati će 11 biciklističkih rekreativaca iz Osijeka uz pratnju, koji su svojom čvrstom voljom i upornošću odlučili pokazati da djeca diljem cijele Hrvatske nisu zaboravljena.

Uz pomoć biciklističkih klubova, humanitarnih i sportskih udruga te pojedinaca na etapama puta prikupljat će se sportska oprema, dječji bicikli, romobili, role i skateboardi koji će biti darovani djeci u SOS Dječjem selu Lekenik. Iza cijeloga projekta koji je pripreman mjesecima stoje vrijedni biciklistički rekreativci (organizirani u „KEKS – Klub za ekspedicionizam i sport, http://www.keksvtc.hr/) i Građanska inicijativa „Veliki za male“ (http://www.velikizamale.com.hr/) iz Osijeka prepoznatljivi po tomu što već posljednjih nekoliko godina organiziraju biciklističke ultramaratone humanitarnog karaktera (Osijek-Knin, Ilok-Dubrovnik itd.)

Ova će biciklijada pod nazivom „Veliki za male“ biti održana za djecu u SOS dječjim selima Ladimirevci i Lekenik, za djecu s posebnim potrebama i poteškoćama u razvoju u Virovitici kao i za pojedinu djecu koja su izvan ovih institucija, a ući će u ovaj projekt kako bi se pomoglo obiteljima koje su u teškoj materijalnoj situaciji i onima kojima su djeca oboljela ili imaju poteškoće u razvoju.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...