Tko su kandidati za mjesto trenera kluba prvoligaša iz Zadra? Skroče ne zna ništa!

Premda je direktor KK Zadar Boris Skroće najkasnije za danas najavio službenu informaciju o novom treneru Zadra to se nije dogodilo.

Direktor kluba tijekom ponedjeljka bio nam je nedostupan, pa smo kontaktirali sportskog direktora Branka Skroču.

On je bio raspoložen za razgovor. Odmah je po pitanju ‘dana D’ vratio lopticu u direktorove ruke:

‘Tko vam je to rekao njega pitajte. Ja sigurno nisam. Mi razgovore nismo završili i odgovora još uvije nema. Pregovori su pri kraju, ali ne vjerujem da će se stvari finalizirati danas ili sutra. Ima tu nekih prepreka koje nemaju veze s nama. Ne bi bilo fer da izlazim s imenima kandidata’, rekao je Skroče, a odmah potom potvrdio kako je jedan od kandidata Dražen Anzulović.

Ostale nije želio spominjati, no prema našim informacijama razgovaralo se s Antom Nazorom, Damirom Milačićem i Jokom Vrankovićem. Kontaktiran je i Dario Gjergja, ali ne i Rajko Vidaković, čovjek koji je osigurao Zadru ostanak u ABA ligi, pa ako hoćete omogućio svim kandidatima da se kandidiraju za mjesto trenera Zadra kao i sportskom direktoru da nastavi obavljati svoj posao u klubu.

Nije tajna da je upravo Nazor prva želja Branka Skroče, a prepreka koja se spominje je ugovor kojeg ovaj trener ima sa Splitom, piše portal 057info.

No, tvrdi Skroče, panike nema.

– Danas je 30. lipnja, prvenstvo će početi tek duboko u listopadu zbog Svjetskog prvenstva. Za nas bi bilo bolje kada bi svi skupa iskoristili dobre vijesti koje su se dogodile klubu ne bi li stvorili bolje pretpostavke za igranje u ABA ligi. To prvenstveno znači bolju financijsku konstrukciju. Mi imamo većih problema tu nego što je pitanje trenera i igrača. To je jako povezano jedno s drugim jer teško je napraviti konkurentnu momčad i govoriti o ciljevima ili reći da to neće biti borba za ostanak, a da nemamo jasnu financijsku sliku.

Već u sljedećoj rečenici Skroče je međutim otkrio da zna točan iznos koji će prvoj momčadi biti na raspolaganju.

– Rekli su nam da će budžet biti isti kako lani ili nešto manji, rekao je Skroče. Prema našim saznanjima s 4,5 milijuna kuna on će biti smanjen na 4.

Šansu Zadra Skroče vidi u crknutim i oboljelim susjedovima kravama.

– Mi imamo izglede postati najjači i najstabilniji klub ove regije jer su svi klubovi oko nas u problemima. Tu prvenstveno mislim na Split i Široki, dok nas dva šibenska kluba ipak ne mogu ugroziti. Sad je prilika za stvaranje pretpostavki za jači Zadar u kojem će mladi talenti vidjeti svoju priliku za napredovanje, rekao je sportski direktor kluba.

Konkretnije, Zadar bi s lakoćom mogao dovesti dva, tri talentirana igrača primjerice Širokog u svoje redove, posebice ako se zna da je Cibona (Lokomotiva) na izdisaju.

– Pola lige je u problemima financijske prirode, malo tko će od njih imati budžet veći nego lani. a kako ćemo mi biti na sličnim pozicijama koje smo imali i prošle godine nadam se da borba za opstanak neće biti naša glavna okupacije, rekao je Skroče.

Ono što je ipak vidljivo na kraju lipnja je činjenica da klub ponovno ne funkcionira kao organizirana cjelina. Nedostatak međusobne komunikacije i prebacivanje loptice krivnje za otkrivanje detalja vezanih uz pregovore koje klub obavlja moglo se riješiti jednostavnim upućivanjem novinara na glasnogovornika kluba Davida Gunjevića. Ili je i taj dio priče u stanju mirovanja?

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...