U Ugljanu se održava umjetnička radionica “Svako misto svoju klupu ima”

U utorak, 15. srpnja u 20 sati započinje radionica mozaika od keramičkih pločica kojima će se obložiti betonska klupa ispred Turističkog ureda Ugljan.

Ovo je prva u nizu klupa koje će se tijekom godina napraviti u sklopu projekta „Svako misto svoju klupu ima“.

Projekt se sastoji od izgradnje originalnih klupa od betona obloženih mozaikom od keramičkih pločica s motivima vezanim uz Ugljan poput mora, maslina, ribe i sl. Projekt izgradnje klupa osmislila je gđa. Božica Kliman koja je u vrtu svoje vikendice u Ugljanu napravila jednu takvu klupu. Ideja je da se u svakom zaseoku mjesta Ugljan, napravi po jedna klupa, stoga i naziv projekta „Svako misto svoju klupu ima“, te da na svakoj klupi budu osmišljeni drugačiji motivi čime će svaka biti originalna i unikatna.

Ova radionica povezuje bogatstvo tradicije mozaika, umjetnosti i modernog vremena, gdje raspolažemo novim materijalima i tehnikama, a time i mogućnostima primjene. Također se ovime potiče i interes za istraživanjem vlastite kreativnosti, a isto tako podiže se i ekološka svijest budući da će se raditi s reciklažom otpadnih materijala tj. keramičkih pločica.

Na kraju će ostati vidljiv i opipljiv rezultat – klupa uz šetnicu, na rivi ili u parku bit će jedan uporabni predmet, a ujedno i unikatno umjetničko djelo, djelo ruku polaznika radionice koji će moći dati svoj pečat nečemu što će tu ostati još dugo vremena i što će dati prepoznatljivi vizualni identitet mjestu Ugljan.

Pozivamo sve zainteresirane da nam se pridruže u stvaranju prve ugljanske mozaik klupe, stoji u priopćenju Turističke zajednice Ugljan.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...