ISTRAGA KASNI

UN ne uspjeva doći do ostataka malezijskog zrakoplova

Arhiva, ilustracija
Tamni način

Istražitelji UN-ove agencije stigli su u Ukrajinu provesti istragu o padu malezijskog zrakoplova, ali ne mogu doći do mjesta nesreće jer područje nije osigurano, izjavio je u nedjelju izvor iz agencije.

Međunarodna organizacija za civilno zrakoplovstvo (ICAO) sa sjedištem u Montrealu sudjeluje u naporima da se otkrije što se dogodilo sa zrakoplovom koji je oboren raketom u četvrtak nad istočnom Ukrajinom.

Proruski pobunjenici i ukrajinske vlasti međusobno se optužuju za nesreću u kojoj je poginulo 298 putnika i članova posade.

Visoki izvor iz ICAO-e rekao je Reutersu da dvojica istražitelja koja su stigla u Ukrajinu nisu mogla doći ni do mjesta nesreće niti do podataka o letu. ‘Nitko tko dolazi s tim ciljem nema pristup mjestu pada zrakoplova’, rekao je neimenovani dužnosnik. ‘Dok se ne osigura siguran prilaz, ne šaljemo ljude u takve situacije’, dodao je.
Dužnosnik je naglasio da će četveročlani tim raditi bez političkih utjecaja iz te UN-ove agencije koja ima 191 članicu.

Neobično je da ICAO izravno sudjeluje u istrazi neke zrakoplovne nesreće, a u Ukrajinu je stigao na izričit poziv vlade u Kijevu.

Istovremeno, nizozemski premijer objavio je da OESS pregovara sa separatistima kako bi vlak s tijelima poginulih stigao na teritorij pod kontrolom ukrajinskih vlasti.

Ostavi komentar koristeći Facebook 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar