UN ne uspjeva doći do ostataka malezijskog zrakoplova

Istražitelji UN-ove agencije stigli su u Ukrajinu provesti istragu o padu malezijskog zrakoplova, ali ne mogu doći do mjesta nesreće jer područje nije osigurano, izjavio je u nedjelju izvor iz agencije.

Međunarodna organizacija za civilno zrakoplovstvo (ICAO) sa sjedištem u Montrealu sudjeluje u naporima da se otkrije što se dogodilo sa zrakoplovom koji je oboren raketom u četvrtak nad istočnom Ukrajinom.

Proruski pobunjenici i ukrajinske vlasti međusobno se optužuju za nesreću u kojoj je poginulo 298 putnika i članova posade.

Visoki izvor iz ICAO-e rekao je Reutersu da dvojica istražitelja koja su stigla u Ukrajinu nisu mogla doći ni do mjesta nesreće niti do podataka o letu. ‘Nitko tko dolazi s tim ciljem nema pristup mjestu pada zrakoplova’, rekao je neimenovani dužnosnik. ‘Dok se ne osigura siguran prilaz, ne šaljemo ljude u takve situacije’, dodao je.
Dužnosnik je naglasio da će četveročlani tim raditi bez političkih utjecaja iz te UN-ove agencije koja ima 191 članicu.

Neobično je da ICAO izravno sudjeluje u istrazi neke zrakoplovne nesreće, a u Ukrajinu je stigao na izričit poziv vlade u Kijevu.

Istovremeno, nizozemski premijer objavio je da OESS pregovara sa separatistima kako bi vlak s tijelima poginulih stigao na teritorij pod kontrolom ukrajinskih vlasti.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...