Uspješno završen najveći međunarodni susret LAG-ova održan u Biogradu

Uspješno je završen drugi najveći, međunarodni susret LAG-ova u Hrvatskoj, LAG Summer Festival, koji se održao u Biogradu na Moru od 4. do 6. srpnja 2014. godine u organizaciji LAG-a “Laura”.

Na festivalu je sudjelovalo ukupno 66 LAG-ova,iz Hrvatske i 10 zemalja Europe, a okupio je preko 500 izlagača koji su na preko 300 metara postavljenih štandova predstavili svoje proizvode.

Festival je započeo u petak, 4. srpnja, u 21 sat svečanim otvorenjem pomoćnice ministra poljoprivrede Davorke Hajduković, a trajao je sve do nedjelje kada su svim sudionicima dodijeljene zahvalnice.

Osim izlagačkog dijela, LAG Summer Festival uključio je i zabavno – glazbeni program.

Prve večeri festivala na glavnoj pozornici u sklopu RH večeri nastupali su Tomislav Bralić i klapa Intrade, dok su drugu večer, u subotu 05. srpnja, na EU večeri posjetitelje zabavljali mladi glazbenici iz Bihaća (BiH) band „ The Evolution“. Za predstavnike i voditelje LAG-ova, u hotelu „ Ilirija“, održane su radionice „Prva godina provedbe IPARD mjere 202., i „ Community Led Local Development (CLLD) as a tool of Cohesion Policy 2014 – 20120 for local rural, urban and peri.urban development“.

LAG-ovi djeluju u cilju: ojačavanja gospodarskog okružja, kako bi se doprinijelo stvaranju radnih mjesta; poboljšanju prirodnog i kulturnog nasljeđa; jačanju kapaciteta zapošljavanja, poticanja zapošljavanja i povećanja broja radnih mjesta unutar svojih zajednica.

Cilj festivala je ‘spojiti zeleno i plavo’. Na jedan drugačiji način prigoda se dala svim jedinicama lokalne samouprave, turističkim zajednicama, malim i srednjim poduzetnicima, obrtnicima i OPG-ovima da izlože svoje proizvode i usluge u gradu koji je poznat kao turističko središte. Cijela manifestacija imala je i humanitarni karakter jer su se kroz humanitarnu tombolu prikupljala sredstva za LAG „Šumanovci“ iz Slavonije koji je nedavno nastradao u katastrofalnoj poplavi.

Sudionici su čestitali organizatorima na uspješnoj manifestaciji te izrazili želju za daljnjim sastancima i budućom suradnjom. Također su čestitali LAG-u „Laura“

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...