Vrdoljak: “Javnost je digla famu oko ničega!”

Ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak gostovao je u emisiji ‘A sada Vlada’ Hrvatskog radija gdje je komentirao hrvatsku energetsku strategiju.

Vrdoljak smatra kako smo se u zadnjih godinu dana doveli u situaciju gdje Hrvatska utječe na regionalnu energetsku politiku.

– Prije godinu dana tvrtke poput Gazproma nisu znale gdje je Hrvatska. Radimo velike stvari, a efekti će biti vidljivi kroz godinu dana, izjavio je Vrdoljak.

Istaknuo je kako su realno, cijene električne energije i plina niže, pogotovo za poduzetništvo.

– Cilj je imati najjeftinije cijene u regiji, rekao je Vrdoljak.

Naglasio je kako o energetskom pitanju odlučuju Vlada i ministarstvo gospodarstva dok Predsjednik republike u tome pomaže.

– Nije važan interes bilo Rusa, bilo Amerikanaca, bitan je samo interes Hrvatske, naglasio je ministar. Komentirajući jučerašnji susret predsjednika Ive Josipovića sa zamjenikom pomoćnika državnog tajnika za energetiku Amosom Hochsteinom rekao je kako predsjednik, ministri i vlada idu u istom smjeru u ostvarenju strateških interesa Hrvatske.

Istaknuo je i kako ovo nije prvi Hochsteinov posjet, već četvrti.

Upitan o tome kako se dogodilo da premijer Zoran Milanović nije znao za dolazak predsjednika uprave Gazproma u Hrvatsku, ministar je rekao kako nije nužno da premijer bude informiran o svim fazama priprema za neki sastanak. Tek kad te pripreme završe onda on treba saznati.

– Javnost je digla famu oko ničega, istaknuo je.

Kazao je i kako Vlada traži razne modele za preuzimanje INE.

– Pregovori se nastavljaju krajem mjeseca. Cilj je vratiti INU i dići joj stratešku vrijednost, rekao je Vrdoljak.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...