Zadarska zračna luka zabilježila rast prometa od 3,4 posto u odnosu na prošlu godinu

Putnički promet u Zračnoj luci Zadar i dalje raste. Zbog toga su u upravi Zračne luke optimistični, pa se do kraja godine očekuje i brojka od 482 tisuće putnika ili 2,5 posto više nego lani.

U prvih šest mjeseci u Zračnoj luci Zadar prevezeno je 187 tisuća putnika, a u ovih nekoliko srpanjskih dana i 12 posto više. Iako rezultat od 500 tisuća putnika još nije dostižan, do kraja godine očekuje se 482 tisuće putnika ili 2,5 posto više nego lani, ističe direktorica Irena Ćosić.

Za prvih šest mjeseci ove godine imamo porast od 3,4 posto, u odnosu na lani, evo moram reći da se brojke iz dana u dan mijenjaju i naravno na bolje što nas jako veseli. Evo već u prvih nekoliko dana srpnja imamo porast od 12 posto

U prometu najviše sudjeluje Ryanair s gotovo dvije trećine prevezenih putnika, ali sve bolji promet ostvaruju i ostale kompanije. Poslije Ryanaira tu su i druge kompanije, slijede Lufthansa, Croatia Airlines i Germanwings, dakle svi iskazuju porast prometa i mislim da ćemo prijeći prošlogodišnju brojku, a tek sad slijedi špica sezone, srpanj i kolovoz i vjerujem da će rezultati biti još bolji, kazala je direktorica Irena ćosić.

Inače, najprometnije je subotom kada kroz Zračnu luku Zadar prođe 50-tak manjih ili većih zrakoplova.

Pripremaju se i novi projekti, odnosno dogradnja međunarodnog odlaska koja se mora prilagoditi ulasku u šengenski režim.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...