Zadarsko kazališno ljeto završava latino ritmovima Luquea i di Bonaventure

Zastor 20. Zadarskog kazališnog ljeta spustit će se u petak, 1. kolovoza, u Dvorištu Providurove palače kada će upravo pred domaćom publikom po prvi puta, svoje glazbene snage udružiti Ricardo Luque i Daniele di Bonaventura.

Upravo njihov umjetnički spoj dovest će do pravog melting pota jer latinoameričko srce kompleksnog ritma koje u sebi nosi Ricardo u suradnji sa talijanskim temperamentom Danielea urodit će glazbenim uzbuđenjem koje će zaista ovom prilikom tvoriti samu srž world music glazbe.

Ricardo Luque, glazbenik iz Venezuele sa dugogodišnjom adresom u Zagrebu te umjetnik velikog glazbenog senzibiliteta dugi niz godina prisutan je na hrvatskoj glazbenoj sceni. Latinoameričkim ritmom osvježio je te oplemenio koncertnu ponudu kako u metropoli tako i diljem Hrvatske a svojim radom privukao je nove, mnogobrojne poklonike južnoameričkog glazbenog izričaja.

Daniele di Bonaventura, talijanski bandoneonist, glazbeni je umjetnik koji se dokazao ne samo na mediteranskoj već i na svjetskoj glazbenoj sceni. Njegov profesionalni odnos prema umjetnosti kojom se bavi govori sve jezike svijeta, a zadarska publika već se imala prilike susresti sa glazbenim izričajem ovog vrsnog talijanskog virtuoza.

Upravo spoj ovih dvaju glazbenika na najbolji mogući način začinit će 20. Zadarsko kazališno ljeto kada će se zastor ove manifestacije spustiti na najbolji mogući način – uz glazbu!

Prodaja ulaznica: Blagajna HNK Zadar od 11 do 13 i od 19 do 21 h, te na mjestu održavanja programa pola sata prije početka.

Cijena ulaznica iznosi 60,00 KN

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...