Čak 40 posto Amerikanaca ne koristi godišnji odmor

Čak 40 posto Amerikanaca ne koristi plaćeni godišnji odmor, otkrila je studija Američke putničke udruge. Zašto ostaju raditi cijelo ljeto? Najviše zato što će ih neobavljeni posao dočekati kad se vrate, boje se količine koja ih čeka. Drugi razlog je to što misle da ih nitko ne može kako valja zamijeniti, trećina sebi ne može priuštiti odmor, a 22 posto ih se boji da će šef uvidjeti da su zamjenjivi.

Šef Putničke udruge Roger Dow kaže kako Amerikanci pate od kompleksa žrtve posla. – Dijelom, to je zato što je posao nešto što nosimo na reveru kao medalju. Ali, događa se to i zato što živimo u tvrdoj ekonomiju i mnogi se ne osjećaju sigurni u svoje radno mjesto – kaže. Međutim, takav neprestan rad loše se odražava na zdravlje i obiteljske odnose radnika.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...