Danas u Solani Nin započinje jedinstveni događaj u Europi – 3. Festival soli

Treći festival soli, jedinstveni takav događaj u ovom dijelu Europe, održat će se na jednoj od najvećih turističkih atrakcija grada Nina – poljanama Solane Nin, u četvrtak, 7. kolovoza.

Za dan festivala pripremljena su cjelodnevna događanja namijenjena svim vrstama posjetitelja, počevši s radionicom aromaterapije u 10:00 sati aromaterapeutkinje Nikoline Alviz Deverić te radionicom nutricionizma pod palicom nutricionistice Karmen Matković (Definicija hrane d.o.o.) u 11:30 sati, na kojima će posjetitelji otkriti sve blagodati soli, njeno korištenje u službi ljepote i njege kože te pravilne primjene u kužini.

Popodne će svi sudionici moći uživati u čarima i pričama starog Rima, prošetati slanom cestom, okusiti gozbu starih Rimljana koju će spremati Masterchef Dino Galvagno, a komentirati nutricionistica Karmen Matković, te otkriti tajnu koja se krije u antičkoj ljepoti i Kleopatrinim kupkama. Posebnu zabavu osigurat će rimske igre, na kojima će moći sudjelovati svi posjetitelji, a najbolji među najboljima bit će okrunjeni lovorikama. Novost na ovogodišnjem festivalu je između ostalog i ručno pakiranje soli za sve posjetitelje, koji dio bijelog ninskog zlata požele odnijeti sa sobom. Naime, u solani Nin se sol bere i pakira ručno, od davnina, a posjetitelji će tako imati priliku iskusiti stoljećima staru tradiciju.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...