Cestitka_Uskrs

Upoznajmo gongove, tibetanske zdjele i druge drevne instrumente

U organizaciji Gong Centra Prema Vama, u Zadru će se od 22. do 24. kolovoza 2014. održati manifestacija „Dani drevnih instrumenata”. Ova jedinstvena manifestacija u Zadru se održava po prvi puta, a kroz raznolike i interaktivne sadržaje omogućit će građanima i gostima Zadra upoznavanje s gongovima, tibetanskim zvučnim zdjelama i brojnim drevnim instrumentima te njihovom primjenom u zvukoterapiji.

Manifestacija „Dani drevnih instrumenata” započet će u petak, 22. Kolovoza, u crkvi Sv. Donata koncertom grupe “NadaSve” koju čine sviračice i svirači gongova i drevnih instrumenata, s početkom u 21 sat. Doživljaj će upotpuniti i sudjelovanje svjetlosnih umjetnika Gordane i Zorislava Šojat. Koncert je dobrotvornog karaktera, te će dio prihoda od ulaznica koje se mogu kupiti na ulazu u crkvu Sv.Donata biti doniran Udruzi osoba oštećena sluha Zadarske županije – Zadar.

U subotu, 23. kolovoza, u centru „Tara“, u Ulici Bože Peričića 10, od 17,00 do 21,00 sat Silvana Leskovar, voditeljica Gong Centra Prema Vama iz Zagreba, održat će radionicu upoznavanja s drevnim instrumentima, a nakon radionice svi znatiželjnici moći će uživati u relaksirajućoj zvučnoj kupki koja će trajati od 19,00 do 21,00 sat. „Svi polaznici radionice ovom će prilikom steći osobna iskustva o djelovanju zvuka prirodnih instrumenata i upoznati se s mogućnostima njihove primjene u zvukoterapiji. Iscjeljivanje zvukom drevna je i djelotvorna metoda koja koristi vibraciju zvuka za relaksaciju, uklanjanje posljedica stresa i poboljšanje općeg stanja ljudskog organizma,“ naglašava Silvana Leskovar, certificirana praktičarka zvučne masaže i gong terapeutkinja iz Gong Centra Prema Vama, jedinog gong centra u Hrvatskoj i u ovom dijelu Europe.

Istoga dana, 23. kolovoza u 23,00 sata, u prostoru Sportske dvorane na Ravnicama održat će se gong puja, cjelonoćno sviranje gongova koje će trajati do 6,30 u nedjelju 24. kolovoza, a završno događanje manifestacije „Dani drevnih instrumenata” bit će tzv. zvučno druženje koje će se održati u Kapetanskom parku gdje će se građani moći opustiti na otvorenom, uz zvukove gongova i drevnih instrumenata.

Prijave za sudjelovanje u pojedinim ili svim događajima u sklopu manifestacije „Dani drevnih instrumenata” zaprimaju se putem e maila [email protected] ili putem telefona na 098/913-7310.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...