Do sredine tjedna očekuje nas sunčano, u drugoj polovici dolazi do novog pogoršanja vremena

Čini se da ovog ljeta stvarno nema trajne stabilizacije vremena. Baš kad se na meteorološkim kartama pojavi nada da ćemo imati nekoliko lijepih sunčanih i toplih dana, dojuri nova atmosferska fronta s kojom se vrijeme opet pokvari. Tako će biti i u sljedećih sedam dana, osim u Dalmaciji u kojoj će ljeto ipak biti prisutnije nego u ostalim dijelovima Hrvatske gdje imamo ritam: dan-dva dobro pa dan-dva promjenjivo, javlja Crometeo.hr. Cijelo razdoblje je relativno svježe uz temperaturu malo nižu od normale za kolovoz, no u Dalmaciji kraj kolovoza obilježit će pravo ljeto!

Sutra će u Hrvatskoj prevladavati djelomično sunčano i toplije uz južinu. Tijekom dana naoblačenje u Gorskom kotaru uz ponegdje malo kiše, a krajem dana naoblaka će se širiti i na Liku i sjeverozapadne krajeve. Zapuhat će povremeno umjeren južni i jugozapadni vjetar. Jutro prohladno uz moguću maglu, a popodnevna temperatura između 25 i 29 Celzijevih stupnjeva.

Srijeda će u kopnenoj Hrvatskoj ponovno biti lošija. Dosta oblaka, a mjestimice može biti kiše ili pljuskova praćenih grmljavinom. Moguća su i kraća sunčana razdoblja. U početku toplo i pomalo sparno, ali bi prema kraju dana opet bilo sve hladnije… Dakle, čini se da sredina tjedna baš i neće biti kao stvorena za boravak na otvorenom. Imajte na umu da je velika šansa za kišu ili pljusak. Temperatura zraka tijekom dana između 18 i 24 Celzijeva stupnja, prema večeri posvuda hladnije.

Slično vrijeme će se nastaviti i u četvrtak, dok nam se bolja situacija smiješi za petak. Trebalo bi biti više sunca i topline, ali će jutro biti prohladno, mjestimice i maglovito. Jutarnja temperatura od 7 do 13, a najviša dnevna ipak ide polako prema višim vrijednostima, možda dogura do 23 ili 24 Celzijeva stupnja.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...