Dragon teatar vrši upise u Kazališnu školu za odrasle za 2014./2015.

Dragon teatar već treću godinu vodi kazališne škole u Zadru i Salima s djecom, mladima i odraslima.

Prvu godinu kazališna škola je svoj rad prezentirala predstavom “Posljednja Nova godina čovječanstva” prema romanu talijanskog književnika Niccoloa Ammanitija.

Kazališna škola je kroz svoj školski program upoznala učenike s osnovama dramaturgije, stvaranja lika i u konačnici same predstave u zadanim okolnostima. Učenici su sudjelovali u osmišljavanju kostima, plakata i time pokazali svoje kreativne i produkcijske sposobnosti i vještine.Uz Polaznike kazališne školeu predstavi su se pojavili i neki ”stariji” članovi i gosti Dragon teatra.

Ove godine kazališne škole su svoj rad prezentirale predstavama “Legenda o Sv. Muhli” izvedena u Salima, predstavom “Bakhe” u Kazalištu lutaka Zadar, te predstavom održanom 18. lipnja “Matilda” koja je uprizorena također u Salima.

U školskoj godini 2014/15. Kazališna škola za mlade najavljuje rad na predstavi “Poe”, koja će se bazirati na opusu i poetici američkog književnika Edgara Allana Poea. Škola u svom programu integrira istraživački rad na djelima E.Allana Poa, njihovu interpretaciju, dramatizaciju, i oblikovanje predstave. Neizostavan je rad na zadanim likovima, te kreativni uvod u glumačke i redateljske tehnike.

Školu vodi Maja Šimić, kazališna redateljica, pedagogica i profesorica Hrvatskog jezika i književnosti.

Ove godine Dragon teatar pokreće i Kazališnu školu za odrasle otvarajući vrata starijim teatroljubcima koji do sada nisu imali prilike sudjelovati u glumačkim radionicama. Pod vodstvom Mie Zare Burčul, diplomirane glumice AADA-e iz Sydneya Australije i članice Second Skin teatra u Londonu, Velikoj Britaniji, polaznici će se upoznati s tehnikama improvizacije, disanja i scenskog govora , te istraživati razne osobnosti karaktera uz rad na djelima domaće i strane kniževnosti.

Sve informacije i upite možete poslati na email [email protected] ili dobiti na telefon 095/567-8983.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...