HSP AS-ov Pero Ćorić: “Pupovac i Srb, lice i naličje jedne te iste politike!”

Povodom nedavnih medijskih istupa i “trovanja” medijskog prostora od strane Milorada Pupovca i Danijela Srba, HSP AS oglasio se priopćenjem poslanim medijima.

Priopćene donosimo u cijelosti.

Na tragu prokušanog recepta, svojih mentora i iskusnih prodavača magle na hrvatskoj političkoj sceni, Vojislava Stanimirovića i Ante Đapića, ovih dana hrvatski medijski prostor zatrovan je politikantskim stavovima njihovih učenika Milorada Pupovca i Danijela Srba.

Predsjednik Srpskog narodnog vijeća Milorad Pupovac i predsjednik politički „nepostojećeg“ HSP-a Danijel Srb dovode u nedoumicu hrvatsku javnost koja se ne može odlučiti dali su tužni ili smiješni. Novinski natpis „Danijel Srb u Srbu prosvjeduje protiv Srba“ zaista sliči više na naslov nekada popularnog stripa Alan Forda nego na ozbiljan politički potez.

Srbin po zanimanju Milorad Pupovac po tko zna koji put nepozvan najavljuje svoj dolazak u grad Heroj Vukovar i to u vrijeme kada se vukovarci i svi Hrvati s tugom i ponosom prisjećaju Golgote svoga grada i njegovih stanovnika. Istovremeno njegov koalicijski partner na razini Sisačko-moslavačke županije Danijel Srb lamentira o odluci Ustavnog suda i prometnim znakovima u Hrvatskoj, prikrivajući činjenicu kako upravo on i njegovi vijećnici drže iznad vode pritvorenu županicu Marinu Lovrić i protuprirodnu koaliciju SDP-HSP-SDSS u skupštini Sisačko-moslavačke županije. Nova mentorica Danijela Srba prije svoga utamnjičenja izdašno je platila i danas plaća njegovu lojalnost, kao i nekoliko zadnjih „sabora HSP-a“ na kojima je Srb nadmoćno pobjeđivao u nazočnosti svih stotinjak izaslanika. Na žalost Danijel Srb kao pravi politički sljedbenik u traženju novog vođe koristi se ovakvim neprimjerenim i neprihvatljivim ponašanjem u politici.

Njihove igre partizana i ustaša u Srbu, kada je Srb malo bio u „rupi“, a Pupovac na „brijegu“ ostale bi na razini igre da isti svoje profesionalno hrvatstvo i srpstvo ne pokušavaju graditi i naplatiti na Vukovaru.

Nedavna odluka Ustavnog suda po pitanju referenduma o ćirilici ocjenjena je od strane predsjednika Gradskog vijeća Grada Vukovara mr. Igora Gavrića (HSP AS) mudrom i dalekosežnom. Na tragu takve odluke kroz zakonsku proceduru trebalo bi Vukovar i vukovarce kao mjesto posebnog pijeteta zaštititi od ovakvih političkih lešinara. Čekajući navedeno HSP AS će i ove godine kao i prijašnjih u skladu sa demokratskim standardima dati svoj doprinos da Milorad Pupovac 18.11. ne stupi na sveto tlo grada Heroja, Vukovara.

Glavni tajnik
Pero Ćorić

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...