Prema istraživanju tvrtke Good Technology

iOS i dalje vodeći u enterprise sektoru

Arhiva, ilustracija
Tamni način

U istraživanjima se redovito dolazi do zaključka kako je operativni sustav Android vodeći među svakodnevnim običnim korisnicima, no to isto ne vrijedi za enterprise sektor.

U tom je sektoru i dalje vodeći Appleov operativni sustav iOS. Prema izvješću tvrtke Good Technology za drugi kvartal ove godine, iOS je unatoč gubitku od 5% i dalje vodeći odabir za enterprise korisnike s 67% udjela.

Postotke koje je iOS izgubio odnose se na rast operativnog sustava Android koji sada ima 32% udjela, dok najmlađi operativni sustav Windows Phone bilježi tek 1% enterprise korisnika.

Izvješćem nije obuhvaćena tvrtka Blackberry koja je poznata po tome da stavlja snažan naglasak upravo na enterprise tržište.

U izvješću se također navodi kako su najčešće korištene aplikacije u enterprise sektoru bile one za uređivanje dokumenata te za sigurno slanje trenutačnih poruka.

Podaci iz izvješća dobiveni su od različitih mobilnih uređaja koje je upotrebljavalo više od 5000 klijenata Good Technologya iz cijeloga svijeta.

Ostavi komentar koristeći Facebook

Tagovi:


Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar