Josipović: “Nakon pobjede u ratu, moramo pobijediti i u miru!”

Hrvatski predsjednik Ivo Josipović čestitao je građanima Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja!

Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja dan je ponosa kada slavimo našu slobodu. To je dan kada se sa zahvalnošću i poštovanjem sjećamo svih naših branitelja iz Domovinskog rata, posebice onih koji su za našu domovinu dali život i zdravlje, poručio je predsjednik Josipović.

Nakon pobjede u ratu, moramo pobijediti i u miru. Pobijediti u miru znači izgraditi demokratsku i funcionalnu državu. Državu ravnopravnih građanka i građana, državu ljudskih prava i sloboda, zemlju u kojoj vlada pravo, a institucije države služe građanima.

Pobijediti u miru znači izgraditi državu u kojoj svatko može pristojno živjeti od svog rada i uživati u sigurnosti. Uvjeren sam, Hrvatska će pobijediti i u miru, istaknuo je Josipović.

Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja neka bude i dan optimizma, vjere u zajedništvu i vlastite snage, znak naše ljubavi prema Domovini Hrvatskoj i svim njezinim ljudima. Čestitam Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja! Živjela Hrvatska!

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...