Kišni vikend s grmljavinom i gužvama: U subotu kiša, nedjelju sunce

Prognoza vremena za vikend najavljuje prilično ružno vrijeme u većem dijelu zemlje, pa će tako u subotu biti djelomice sunčano uz postupno naoblačenje. Kiša, pljuskovi i grmljavina očekuju se već prijepodne na sjevernome Jadranu i u Gorskome kotaru, a do kraja dana proširit će se na cijelu Hrvatsku.

Na sjevernome i dijelu srednjega Jadrana te u zapadnoj unutrašnjosti mjestimice se očekuju obilnija kiša. Vjetar većinom slab, a na Jadranu će umjereno do jako jugo poslijepodne okretati na jugozapadnjak, zatim sjeverozapadnjak. Najviša temperatura između 19 i 24, a u Slavoniji i Dalmaciji od 24 do 29°C.

Nedjelja donosi prilično slično vrijeme – u kopnenom području i na sjevernome Jadranu umjereno do pretežno oblačno povremeno s kišom, pljuskovima i grmljavinom. U Dalmaciji će prevladavati sunčano, a poslijepodne je u unutrašnjosti Dalmacije ponegdje moguć pljusak. Vjetar većinom slab, u Slavoniji umjeren sjeverozapadnjak, a na Jadranu bura i sjeverozapadnjak.

Kako je vikend pred nama i velika smjena turista na Jadranu, uz puno veći broj onih koji odlaze, na svim prometnicama prema unutrašnjosti očekuju se prilične gužve, pa vozite oprezno.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...