Nadogradnja Office alata za iPad

Microsoft je predstavio svoju prvu veću nadogradnju uredskog paketa Office namijenjenog iPad uređajima čija je prva verzija predstavljena prije četiri mjeseca.

U App Storeu Office ne dolazi kao cjelina, već je raspodijeljen na zasebne aplikacije (standardni Word, Excel i Powerpoint) koje se moraju preuzeti i nadograditi svaka za sebe.

Microsoft Word za iPad je dobio mogućnost da se PDF dokumenti izvoze i šalju putem elektroničke pošte, opciju ”cropanja” za uređivanje fotografija koje su ubačene u dokumente te podršku ”third-party” fontove.

Excel za iPad je dobio opciju ”Flick-to-Select” koja omogućava selektiranje cijelog stupca ili retka ukoliko korisnik gurne prstom u odgovarajućem smjeru ovisno želi li označiti stupac ili redak. Također, tu je i podrška za eksterne tipkovnice, pivot tablice i nove veličine papira.

Powerpoint je dobio najviše novog sadržaja od svih aplikacija iz Office paketa. Korisnici će u svoje prezentacije moći dodati hiperlinkove, audio i video datoteke te iz istih ukloniti crteže i efekte naglašavanja.

Word, Excel i Powerpoint dostupni su u App Storeu u verziji 1.1. Nažalost, za uređivanje i stvaranje dokumenata i dalje je potreba Office 365 pretplata jer se bez nje dokumenti mogu samo pregledavati.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...