Napokon ljeto? Kolovoz bi trebao biti topliji nego ranijih godina!

Nakon prilično ‘jesenskog’ srpnja slijedi kolovoz koji bi u iduća četiri tjedna trebao biti topliji nego što je to uobičajeno u cijeloj Hrvatskoj. No, pri tome će i dalje biti mogućnosti za padanje oborina u svakom od ta četiri tjedna, javlja HRT.

HRT navodi da bi zbog klimatoloških promjena novi turistički slogan mogao biti – posjetite trope u srcu Mediterana. U prilog tvrdnjama o klimatskim promjenama koje nam govore da ćemo biti sve češće svjedoci ekstremnih vremenskih prilika poput velikih suša i velikih količina oborina kao i naglih temperaturnih promjena ide i sinoptička situacija koja se događala u srpnju.

U srpnju su se nizali brojni rekordi. U nekim dijelovima Dalmacije ovaj srpanj ubraja se u među deset najhladnijih u povijesti mjerenja. Pala je i velika količina oborina pa će ostati zabilježen kao kišovitiji pa i najkišovitiji, a donio nam je i najmanje sunčanih dana, osobito u usporedbi sa tim mjesecom u posljednjih nekoliko godina.

Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...