Od jeseni, nova lokacija Azila za napuštene životinje je u Privlaci, Marijana Mustać: “Napokon!”

[box title=”ZADARSKI AZIL ZA PSE” color=”#777777″] Cijelu tematiku zadarskog azila za pse i ranije objavljene priče, možete pratiti na ovoj poveznici [/box]Nakon niza, više ili manje problematičnih događaja vezanih uz Azil za napuštene životinje, njegovo vodstvo, volontere, zemljište, gradske natječaje i niza drugih problematika, od jeseni bi situacija trebala biti znatno drugačija.

Naime, prema informacijama Marijane Mustać, na privatnom posjedu u Privlaci, veterinar Josip Mustać gradi novi azil za napuštene životinje.

Odbrojavamo zadnje dane zbrinjavanja životinja u nelegalnom azilu, u ovim nehumanim uvjetima, kazala je Marijana Mustać, predsjednica Udruge za zaštitu životinja.

Veterinar Mustać jedini je u Zadru ali i okolici koji se ponudio riješiti ovaj dugogodišnji problem, dodaje Marijana Mustać.

Izgradnja azila je u tijeku a predan je zahtjev i za njegovu registraciju. Josip je financirao veliku većinu projekta, dio projekta financiran je donacijama a još uvijek se prikuplja novac za selidbu, govori Marijana.

Kako je cijela akcija prikupljanja potpisa na lokacijama diljem grada, evidentno, urodila plodom, vjeruje se kako će i lokalne vlasti dopustiti regularnu proceduru registracije i svih postupaka.

Da se nije riješilo na ovaj način, mislim da bi se cijela stvar drastično odužila zbog svih procedura. Drago mi je da nije i da ćemo napokon imati no-kill azil, zaključila je Marijana Mustać.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...