Okončana drama u Vodicama: Policija uhitila naoružanog odbjeglog zadarskog robijaša!

Ivan Makijenko, 22-godišnji bjegunac iz zatvora u Zadru, lociran je i uhićen danas poslijepodne na području Vodica.

Zbog hvatanja odbjeglog zatvorenika policija je bila blokirala Jadransku magistralu između Srime i Vodica, a na ulice su izašle i “duge cijevi”. Makijenka su u ukradenom automobilu zagrebačkih oznaka opkolili kod rotora u Vodicama.

Pregovori s policijom trajali su više od dva i pol sata, nakon čega je policija uspjela uhititi naoružanog Makijenka. 22-godišnjak je tražio razgovor s novinarima, ali ih policija nije puštala blizu.

Kako je izgledalo policijsko čekanje Makijenkove predaje, opisao je Šibenik.in: “Sve se pretvorilo u njegovu predstavu za javnost. Gol do pasa, samo u kratkim hlačama, s pištoljem koji ne ispušta iz desne ruke, puši cigaretu za cigaretom, šećući oko auta i gledajući u pod. Policajci ga pokušavaju urazumiti”.

Nakon što je dopustio dvojici policajaca da uđu u njegov automobil, odbjegli Makijenko konačno se predao. Vezali su ga, utrpali u džip interventne policije i prevezli u vodičku Policijsku postaju.

“Ako umrem sutra, obećaj mi da nećeš plakati”

Na svom Facebook profilu je Makijenko ovih dana objavio dvije pjesme: “Te noći kad umrem, kad me ne bude” od Bijelog dugmeta i “Ako umrem sutra” uz Connecta. Priložio im je komentare poput “Još malo i netko će se naći u ovoj pjesmi” i “Ako umrem sutra, obećaj mi da nećeš plakati”.

Makijenko je u zatvoru završio nakon što je uhićen u Osijeku i osuđen zbog razbojništva. Opljačkao je Konzumovu trgovinu zajedno s 23-godišnjim Slobodanom Glujićem. Bili su naoružani nožem i pištoljem, te su ukrali 2500 kuna i devet kutija cigareta. Makijenko je zbog toga osuđen na dvije i pol godine zatvora. Iz zatvora u Zadru pobjegao je tako što je fizički napao pravosudnog policajca koji ga je pratio dok se Makijenko nalazio na medicinskoj obradi u zadarskoj bolnici, a potom je skočio kroz prozor s prvog kata.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...