Ova jela i namirnice trebate izbjegavati prije sna

Svi znamo da je odlazak u krevet s punim želudcem loša odluka. Nakon radnog dana, ili škole, tijelu je potreban odmor od svih funkcija koje obavlja preko dana, a to se odnosi i na probavni sistem. Najpametnija odluka bi bila da ne jedete ništa prije spavanja, no ako već morate,onda pojedite nešto lagano i to par sati prije spavanja, piše Ordinacija.hr

Koja jela treba izbjegavati prije spavanja?

Tjestenina

Ovo je jedna od namirnica koja deblja i zato ju trebate izbjegavati prije spavanja. Primamljivo je skuhati za večeru neki brzi umak kojim ćemo preliti tjesteninu, i zaboraviti da deblja, ne samo ona nego svi dodatci tom jelu, poput parmezana i ulja.Uz to, želudac će vam biti opterećen radom cijelu noć.Pizza, cheeseburger, grickalice i čipsevi

Ovo ćemo sve staviti u istu kategoriju, i to onu koju biste trebali izbjegavati konstanto, a posebno prije spavanja. Pečena u ulju, slana, bez velikih nutritivnih vrijednosti, ova hrana će vas debljati dok vi mirno spavate. Možda smo pretjerali s zaključkom da ćete mirno spavati jer ova teško probavljiva hrana tijekom noći opterećuje želudac pa gastritis nije rijetka pojava.

Slatkiši

Ono ste što jedete, ali jeste li znali da i sanjate ono što jedete? Ne doslovno, ali je poznato da proizvodi od šećera utječu na mozak na način da možete imati noćne more! Ako želite mirnu i opuštajuću noć, izbjegavajte slatkiše!

Povrće

Iako je ukusno i zdravo, neprijatelj je sna! Razlog je jednostavan, povrće poput luka i brokula sadrži visok postotak netopivih vlakana zbog kojih ćete biti siti dugo vremena. Ovo je inače pozitivna osobina ako ste na dijete i želite biti siti veći dio dana uz unos malo kalorija.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...