Ovih 6 računalnih lozinki nipošto ne biste smjeli koristiti za zaštitu

Mnogi izdavački kreditnih kartica omogućuju vam da stvorite online račun za svoju karticu, a u procesu registracije, naravno, morate stvoriti korisničko ime i lozinku. Iako vas neke stranice tjeraju da stvorite “jače” lozinke korištenjem kombinacije velikih i malih slova te brojki, neki korisnici jednostavno su prelijeni pa izaberu prvo što im padne na pamet. I često su to jako loša rješenja.

About donosi šest najgorih lozinki kakve nipošto ne biste trebali koristiti za nešto tako važno kao što su vaše kreditne kartice.

12345678 ili abcdefgh

Izbjegavajte koristiti nizove brojki ili slova po abecednom redu, čak i u obrnutom smjeru. Zlonamjernicima će to biti vrlo lako pogoditi.

Capitalone123 ili quicksilver

Nemojte stavljati ime izdavača kreditne kartice ili ime same kartice nipošto nije dobra ideja. A ako istu strategiju koristite za sve vaše lozinke lopovima neće biti teško pogoditi druge lozinke nakon što probiju prvu.

lozinka

Lozinka “lozinka” jedno je vrijeme bila najpopularnija. Ne treba pretjerano objašnjavati zašto je ovo tako loša ideja.

qwertz ili asdfgh

 

Ovo vam djeluju kao dobre lozinke? Pogledajte svoju tipkovnicu – to su slova koja se na njoj nalaze jedna do drugog. Znači, to je otprilike kao da napišete abcdefgh i prilično je lako za pogoditi.

Jozo1905

Ako se zovete Jozo i rođeni ste 19. svibnja nemojte odabrati lozinku Jozo 1905 niti išta slično. Svatko tko zna kad ste rođeni lako će vam otkriti lozinku.

Imena ljubimaca, djece, roditelja, supružnika…

Puno je bolja ideja odabrati posebnu frazu koju samo vi znate i koju je teško pogoditi i dešifrirati. Ako ste svog supruga upoznali u knjižari 19. svibnja 1989. godine, možete to pretvoriti u frazu “Upoznala Jozu u knjižari 19. svibnja 1989”, i onda to skratiti u lozinku – UJuk19s89. Puno teže za probijanje.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...