Ozlijeđena trudnica spašena: Nakon višesatne akcije helikopterom u bolnicu

Pripadnici Hrvatske gorske službe spašavanje (HGSS) oko 18 sati dovršili su višesatnu akciju spašavanja 42-godišnje Njemice, koja se ozlijedila na području Nacionalnog parka Paklenica, te je prevezena u zadarsku Opću bolnicu.

Njemačka državljanka, koja je u stanju trudnoće, oko 15 sati na području iznad planinarskog doma u Paklenici pala je i ozlijedila se, izvijestili su večeras iz HGSS-a.

Upućen je poziv u pomoć stanici HGSS-a Zadar, a gorski spašavatelji iz Ogulina i Zadra koji dežuraju u kanjonu Velike Paklenice, krenuli su prema mjestu nesreće.

Istodobno pozvan je helikopter Hrvatskog ratnog zrakoplovstva (HRZ) iz Divulja, kojim su se prema mjestu nesreće uputili spašavatelji HGSS-a iz Splita.

Zemaljske snage HGSS-a ozlijeđenoj Njemici pružili su pomoć te su je transportirali nosilima do mjesta od kuda ju je mogao preuzeti helikopter HRZ-a, koji ju je prevezao u Zadar.

U dogovoru s Lučkom upravom odobreno je slijetanje helikoptera u Luku Gaženica odakle je vozilom Hitne medicinske pomoći prevezena u zadarsku Opću bolnicu, navode iz HGSS-a.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...