Policija opkolila zadarskog bjegunca u Vodicama – blokirana Jadranska magistrala

Bjegunac iz zadarskog zatvora, 22-godišnji Ivan Makijenko nije se u ponedjeljak oko 16 sati pojavio ispred zgrade prve zadarske policijske postaje na Poluotoku gdje je dogovorio predaju.

Iako se isprva činilo da je najtraženiji hrvatski bjegunac ipak popustio zovu slobode, Makijenka je nešto prije 17 sati kraj Vodica zaustavila i okružila šibenska policija zbog čega nije stigao na vrijeme na predaju u Zadar.

U policijskom okruženju je osoba koju dovodimo u vezu sa bjeguncem iz zadarskog zatvora. Osoba je zaustavljena u ukradenom automobilu i trenutačno traju pregovori oko njegove predaje i to je sve što vam zasad mogu kazati, rekla je Marica Kosor, glasnogovornica šibenske policije.

Nije poznato što zahtijeva od javnosti, a neki mediji javljaju kako je naoružan.

Prema najnovijim informacijama, bjegunac iz zadarskog zatvora, 22-godišnji Ivan Makijenko još nije u rukama policije iako je predaja, kako smo doznali iz pouzdanih izvora, bila dogovorena.

Upravitelj zadarskog zatvora Denis Skitarelić izjavio je kako ne namjerava dati ostavku.

Nije bilo propusta i s njim nismo imali nikakvih problema dok je bio u zatvoru. S njim je postupano humano, izjavio je okupljenim novinarima Skitarelić i dodao kako će o njegovoj poziciji odlučili Ministarstvo.
Skitarelić nema informacija o predaji 22-godišnjaka.

Bjegunac iz zadarskog zatvora,22-godišnji Ivan Makijenko predat će se policiji četiri dana nakon štoje pobjegao skočivši kroz prozor zadarske Opće bolnice gdje je izzatvora dovezen na pregled. Kako doznajemo iz pouzdanih izvora,Makijenko bi se trebao zadarskoj policiji predati tijekom ranog poslijepodneva.

Makijenko, koji u zadarskom zatvora služi kaznu od 2,5godina zatvora zbog razbojništva u Osijeku, pobjegao je u noći načetvrtak kada je oko 1.30 sati otišao šakom udario pravosudnog policajcai potom skočio kroz prozor s pet metara visine. Na parkiralištu jeukrao skuter kojim se odvezao do Zemunika gdje je, pak, ukrao Audi ipobjegao.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...