Pjesnicima se pridružili Tomislav Marijan Bilosnić i Fabijan Lovrić

Večer poezije Pod kestenom, naziv je prve pjesničke manifestacije održane u Kaštelu Benković u Benkovcu, u utorak 12. kolovoza 2014. godine, u Benkovcu, a u organizaciji TZ Grada Benkovca i Zavičajnog muzeja Benkovac, pod pokroviteljstvom Grada Benkovca.

Pjesničku večer otvorio je Branko Antunović, pjesnik i fotograf iz Perušića, jedan od inicijatora i pokretača ove manifestacije. U prekrasnom ambijentu Kaštela Benković pjesničku je večer vodila Vesna Matešić, predsjednica Zajednice kulturno-umjetničkih društava Zadarske županije.

Na 1. Večeri poezije Pod kesnetnom u Kaštelu Benković nastupili su: Branko Antunović (Perušić), Mladen Baraba (Paljuv), Anka Birkić (Murvica), Blaženka Jukić (Split), Slavko Klapan – Ćave (Pridraga), Lidija Leskur (Split), Martina Lučić (Hvar), Nikola Marinović (Poličnik), Maja Tomas Drinovci, Rada Vrančić (Biograd), Kristina Zubčić (Pridraga).

Ravnokotarskim pjesnicima pridružili su se i književnici Tomislav Marijan Bilosnić i Fabijan Lovrić, članovi Društva hrvatskih književnika i DHK HB. Bilosnić kao predsjednik Ogranka DHK Zadar i član UO DHK, a Lovrić kao dopredsjednik DHK HB, na taj način dajući i službenu potporu pjesničkim događanjima u Benkovcu.

Benkovačko kulturno ljeto ovim je pjesničkim susretom dobilo hvalevrijednu kulturnu manifestaciju, s namjerom da preraste u tradiciju. U tome smislu je i završena 1. Večer poezije Pod kestenom, pozivom na pjesničko okupljanje slijedeće godine na istome mjestu.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...