SERGEJ LAVROV:

“Rusija je spremna učiniti sve što je nužno da bi zaštitila svoje interese!”

Arhiva, ilustracija
Tamni način

Rusije ne želi eskalirati sankcije sa Zapadom, no nedvojbeno je spremna učiniti sve što je nužno da bi zaštitila svoje interese, uključujući i one nacionalne sigurnosti u svim svojim dimenzijama, rekao je ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov za Daily Telegraph, prenosi RT.

Lavrov je također rekao da je mir u Ukrajini moguće postići jedino širokim nacionalnim dijalogom koji uključuje sve regije i čije uvjete ne može diktirati “vlada pobjednika”.

Kijev treba prestati igrati ratne igre i napustiti iluziju da se duboka kriza u Ukrajini može riješiti tako da u ratu pobijedi vlastiti narod – rekao je Lavrov, dodajući da Kijev uz potporu SAD-a i EU-a i dalje zanemaruje svoje brojne obaveze prema vladi nacionalnog jedinstva.

Nažalost, logika “pobjednik uzima sve” i dalje je sila iza poteza Kijeva koja je rezultirala tisućama žrtava među civilima, stotinama tisuća izbjeglica i nestalih te gotovo potpuno uništenom socijalnom infrastrukturom u mnogim gradovima na istoku Ukrajine – rekao je Lavrov.

Ostavi komentar koristeći Facebook 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar