Sa Svjetskog prvenstva na Višnjik stiže 15 igrača i dva izbornika!

U subotu u Španjolskoj započinje Svjetsko prvenstvo košarkaša na kojemu će nastupiti i reprezentacija Hrvatske. Izbornik Jasmin Repeša s velikim optimizmom dočekuje ovo natjecanje, a taj je optimizam uspješno prenio i na svoje izabranike. 

Nakon najjače svjetske smotre igrači se vraćaju svojim klupskim obvezama. Čak petnaestoricu njih sportski će put dovesti u Zadar pod svodove košarkaške dvorane Krešimira Ćosića na turnir Zadar Basketball Tournament. Šestorica će braniti boje Turske, trojica Hrvatske, po dvojica Litve i Srbije te po jedan Australije i Portorika. 

Kao što je poznato od 18. do 21. rujna u organizaciji tvrtke S-Event Zadar na Višnjiku će se okupiti šest momčadi, od kojih čak četiri euroligaša ne bi li uoči početka sezone izbrusili formu do savršenstva. 

Galatasarayu, Fenerbahçeu, Albi i Cedeviti pridružit će se turski prvoligaš Darussafaka Dogus i Zadar.

Najviše reprezentativaca u svojim redovima ima turski doprvak Galatasaray, čak sedmoricu. Za Tursku nastupaju Sinan Guler, Cenk Akyol, Ender Arslan i Furkan Aldemir. Australija, Litva i Portoriko u svojim redovima imaju po jednog igrača Galatasaraya. To su Nate Jawai, Martynas Pocius i Carlos Arroyo.

Prvak Turske Fenerbahçe ima jednog hrvatskog i po dva turska i srpska reprezentativca. Uz Zadranina Luku Žorića tu su još turski reprezentativci Emir Preldžić i Oguz Savas, a za Srbiju igraju Bogdan Bogdanović i Nemanja Bjelica.

Dres hrvatske reprezentacije nose dva igrača aktualnog prvaka Cedevite – Roko Leni Ukić i Luka Babić.

Svog predstavnika na Svjetskom prvenstvu ima i turska momčad Darussafaka Dogus. U pitanju je reprezentativac Litve Renaldas Seibutis.

Dodajmo ovome da će na zadarskom turniru osim najtrofejnijeg klupskog trenera svih vremena Željka Obradovića koji vodi momčad Fenerbahçea s klupe svoje momčadi voditi i dva izbornika. Hrvatski izbornik Jasmin Repeša trener je Cedevite, a turski Halil Ergin Ataman prvi je čovjek struke Galatasaraya.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...