Samsung predstavio Gear S

Samsung je predstavio svoj novi pametni sat naziva Gear S. Uređaj krasi zakrivljeni Super AMOLED zaslon dijagonale 2 inča i rezolucije 360×480 točaka. Od dosadašnjih se Gear satova model S najviše ističe mogućnošću spajanja na 3G mobilne mreže, te ostvarivanja poziva, primanja poruka i raznih notifikacija, bez potrebe da se sat bežično spoji s mobitelom.

Od hardverskih zanimljivosti, sat donosi i mogućnosti povezivanja putem Wi-Fi ili Bluetooth veze, te standardne dodatke poput kompasa, GPS-a, žiroskopa i akcelerometra. Gear S opremljen je i nekolicinom korisnih senzora kao što su mjerač UV zračenja, barometar ili mjerač otkucaja srca. Sve ovo pokreće dvojezgreni procesor takta 1 GHz, ugrađeni RAM kapaciteta je 512 MB, a baterija od 300 mAh dovoljna je, kažu, za 2 dana normalnog korištenja. Za softversku stranu Geara S zadužen je Samsungov operativni sustav Tizen.

Uz Gear S Samsung će početi prodavati i Gear Circle, set koji objedinjuje slušalice i mikrofon s ugrađenim vibracijskim sustavom za dojavu notifikacija. Ovaj bi dodatak služio prije svega za lakše telefoniranje putem novog pametnog sata. Oba će uređaja u prodaju tijekom listopada, po još uvijek nepoznatoj cijeni.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...