Sezona ipak nije podbacila, najavama unatoč: Zadar obara turističke rekorde, Korčula privlači poznate!

Sredina je kolovoza, vrhunac turističke sezone. Turisti i dalje dolaze na odmor u našu zemlju. Tako je i ovog vikenda pojačan promet i gužve zbog smjene turista.

Na glavnim cestama prema obali i obrnuto danas se vozilo otežano, ponegdje su se stvarale i kolone. Tako je bilo i na autocesti od mosta Maslenica do tunela Bristovac u smjeru Zagreba, na naplati u Lučkom također u smjeru Zagreba te naplatama u Krapini i Trakošćanu. Tijekom dana kolone su se stvarale i zbog prometnih nesreća.

I u Istri je bila gužva, ponajprije na Istarskom ipsilonu. Na graničom prijelazu Kaštelu na ulazu u zemlju kolona je tijekom dana bila i do 20 kilometara – od Kopra do hrvatske granice. Na izlazak iz zemlje čekalo se i do sat vremena. Procjenjuje se da u Istri trenutačno boravi oko 250.000 turista.

Zadarski rekordi

Zadar ovog ljeta obara rekorde – u dolascima, noćenjima, potrošnji. Rekordan je i broj slijetanja u zračnu luku.

Iako će se podaci o dolascima i noćenjima znati početkom rujna, već je vidljivo da je kolovoz izvrstan. Otok Vir, primjerice, ranije nego ikad, zabilježio je milijunto noćenje. Standardno dobro su popunjeni Biograd, Starigrad, Pag, ali i sva ostala turistička odredišta.

Zadarska županija i u kišnom je srpnju zabilježila veći turistički promet nego lani. U tomu prednjači grad Zadar s 24% više gostiju. Opravdana su stoga i velika očekivanja od ovogodišnje sezone.

Korčula privlači sve više gostiju, ali i svjetski poznata imena

Vremenske neprilike, netipične za ljeto, donijele su blagi turistički pad na hrvatskim otocima. No situacija se u kolovozu, kažu, popravlja. Korčula ovih dana privlači sve više gostiju, a i neka svjetski poznata imena. O kome se radi doznajte u trećem videoprilogu!

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...